Aktual.: 19.09.2024 07:18

Karlovy Vary – U Tržnice v Karlových Varech sjel dnes ráno autobus městské hromadné dopravy po střetu s osobním autem do železničního kolejiště. Zraněných je 17 lidí, sdělil ČTK mluvčí krajských hasičů Lukáš Černý. Kolik je mezi nimi cestujících z autobusu a jak vážná jejich zranění jsou, ČTK zjišťuje. Doprava v centru města podle policie stojí, podle mluvčího Správy železnic Dušana Gavendy byla zastavena i železniční doprava mezi stanicemi Karlovy Vary a Karlovy Vary Dolní nádraží.

Podle prvních informací sjel autobus městské hromadné dopravy do kolejiště na křižovatce Západní a Varšavské ulice po střetu s osobním automobilem. Na místě zasahuje nejméně pět hasičských vozů a jsou přítomny všechny složky záchranného systému. Podle zpravodaje ČTK z místa autobus prorazil zábradlí a skončil přední částí v kolejišti. Hasiči vyprostili zraněné, zajistili stabilitu autobusu a pracovníci Správy železnic zjišťují poškození tratě.

Podle informací mluvčího policie Jana Bílka je Západní ulicí řízen provoz policisty kyvadlově, v místě nehody doprava zcela stojí. Podle serveru dopravninfo.cz se v centru města začínají tvořit kolony, především v Západní ulici, na Chebském mostě, v Rybářích a při sjezdech z průtahu městem.

Podíl.