Lidé v jedenácti obcích rozhodují o složení svých zastupitelstev. Ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) vyhlásil nové hlasování tam, kde se dosavadní zastupitelstva od řádných komunálních voleb v září 2022 rozpadla. Tamní obyvatelé mohou hlasovat do 22:00. Po sečtení budou výsledky zveřejněny na volebním webu, a to nejpozději v neděli v brzkých ranních hodinách.

V Řícmanicích na Brněnsku o zastupitelský mandát usiluje osm uskupení. Tři kandidátky podali lidé ve Ždírci na Českolipsku a v Mladecku na Opavsku dvě. Také v Cekově na Rokycansku a v Tisové na Tachovsku soupeří shodně dvě uskupení, ve všech případech jde o sdružení nezávislých kandidátů.

O přízeň voličů v obci Zdechovice na Hradecku se ucházejí dvě sdružení nezávislých kandidátů a jeden nezávislý kandidát.

V obci Třebestovice na Nymbursku byly pro nynější obecní volby podané dvě kandidátky nezávislých kandidátů, stejně jako v Otinovsi na Prostějovsku.

V obci Bdín na Rakovnicku, v Dřínově na Kroměřížsku a Milíkově na Chebsku místní shodně sestavili jednu kandidátku nezávislých kandidátů.

Další dílčí komunální volby se v několika obcích uskuteční 7. prosince.

Podíl.