Počet obětí úterní tlačenice při náboženském shromáždění ve vesnici poblíž města Háthras v severoindickém státě Uttarpradéš stoupl na 107, uvedla indická televizní stanice NDTV s odvoláním na úřady. Bezprostředně po incidentu zdravotníci informovali o 27 mrtvých a 150 zraněných, kteří byli přepraveni do nemocnic v okolí místa neštěstí. Indická média informovala o tom, že zdravotní zařízení nemají kapacitu na příjem zraněných.

Videa na sociálních sítích ukazují těla nahromaděná na zemi před místní nemocnicí, napsala agentura Reuters, která zdůraznila, že nemohla ověřit věrohodnost záběrů.

„Chci vědět, proč na to nebyla administrativa připravena. Dozvídáme se, že nemocnice nemají dostatek lékařů a pro zraněné není odpovídající zázemí. Požadujeme spravedlnost pro ty, kteří byli zabiti,“ řekl předseda indického kongresu Pawan Khera podle indické tiskové agentury Press Trust of India.

Příčinou vzniku tlačenice byl příliš velký počet lidí, kteří přišli na hinduistické náboženské setkání. Podle prvních zpráv se na akci, která měla povolení pro asi pět tisíc lidí, sešlo přes 15 tisíc věřících, napsala agentura AP. Zmatek nastal ve chvíli, kdy lidé ze setkání s náboženským lídrem ve spěchu odcházeli, uvádí lokální média.

Podíl.
2024 © Network Today. All Rights Reserved.