Aktualizace: 27.07.2024 00:23

Hradec Králové – Na letišti v Hradci Králové dnes vystoupí britský zpěvák Ed Sheeran, který je považovaný za jednu z nejvýraznějších osobností současné světové popové scény. V neděli bude mít na letišti druhý koncert. Dnešní koncert je vyprodaný, na neděli zbývají podle pořadatelů poslední vstupenky. Oba koncerty by ve festivalovém Parku 360 mohlo dohromady navštívit kolem 100.000 lidí. Policie čeká velký nápor v dopravě.

Sheeranovo vystoupení v Hradci Králové je součástí jeho světové Mathematics Tour. Pro Hradec Králové je dvojkoncert třiatřicetileté hudební hvězdy největší událostí svého druhu v novodobé historii města.

V Parku 360, který je známý konáním festivalu Rock for People, dělníci vybudovali do kruhu sestavené tribuny s otáčivým pódiem uprostřed. Aréna, z níž se tyčí šest vysokých stožárů, je vidět zdaleka.

Část silnic v okolí letiště bude pro běžnou dopravu uzavřená, rychlost bude na silnicích u letiště snížená na 30 kilometrů v hodině. Na parkoviště na letišti se návštěvníci koncertů dostanou jen s předem zakoupeným parkovacím lístkem. Mezi centrem města a letištěm budou jezdit dvě linky kyvadlové autobusové dopravy. České dráhy na koncerty vypraví zvláštní vlaky.

Aby byl příjezd návštěvníků co nejplynulejší, bude fan zóna otevřená již od 12:00. Koncertní aréna se dnes i v neděli otevře v 16:00. Nejprve v ní vystoupí od 18:00 česká zpěvačka Ewa Farna a od 19:00 anglický písničkář Calum Scott. Koncert Eda Sheerana by měl začít přibližně v 20:15 a trvat do 22:30.

Policie v souvislosti s koncerty posílí hlídky, které budou hlavně dohlížet na veřejný pořádek, monitorovat a řídit dopravu. „Bude povolána pořádková jednotka i psovodi. Někteří policisté budou k ochraně takzvaných měkkých cílů vybaveni dlouhými zbraněmi,“ uvedla policie.

Podíl.
2024 © Network Today. All Rights Reserved.