Aktualizace: 15.06.2024 01:02

Hradec Králové – V Parku 360 v prostorách letiště v Hradci Králové dnes končí 29. ročník hudebního festivalu Rock for People. Jeho program vyvrcholí koncertem mladého britského umělce vystupujícího pod jménem Yungblud. Dále se dnes představí britská glam rocková skupina The Darkness, pro kterou to bude česká premiéra. Zahraje i kytarista Kerry King ze skupiny Slayer, který nabídne svůj sólový projekt. Pořadatelé počítají, že dorazí kolem 40.000 návštěvníků.

„Jsme zatím naprosto nadšení, publikum je úžasné a vytváří skvělou atmosféru. Posílili jsme naši B-stage, která je velikostí srovnatelná s hlavním pódiem, což nám umožnilo brát velké kapely i na tuto vedlejší scénu. Všichni se baví nejen hudbou, ale i doprovodným programem,“ řekl ČTK ředitel festivalu Michal Thomes.

Doprovodný program zahrnul oblíbený AZ-kvíz živě s moderátorem Alešem Zbořilem, divadelní představení, filmové projekce, tanec, módní přehlídky, karaoke, silent disco i sportovní aktivity. Pro příznivce videoher je připravena herní zóna PlayStation. Organizátoři pro letošní ročník navýšili kapacity areálu, a to i pro kempování a parkování.

Sobotní program krátce po poledni zahájí soubor Police Symphony Orchestra z Police nad Metují. Také letos návštěvníky včetně více než stovky hradeckých seniorů, které každým rokem organizátoři na festival přiváží, čeká pocta českým legendám. Tentokrát přijede Petr Spálený a za doprovodu Apollo Bandu a hudební i životní partnerky Miluše Voborníkové zazní hity Plakalo bejby nebo Až mě andělé. V minulosti toto retro okénko, které spojuje generace a boří bariéry, zastoupil například Karel Gott, Marie Rottrová nebo Václav Neckář.

Šestadvacetiletý Yungblud, vlastním jménem Dominic Harrison, který je známý tím, že vyjadřuje to, co považuje za hlavní problémy své generace, vystoupí ve 22:00. Očekává se příjezd mnoha jeho fanoušků, kteří se označují jako Black hearts club a ve znaku mají dvě černá srdíčka – jedno zlomené a druhé plné. Tato komunita lidí povětšinou zastává shodné názory, které Yungblud propaguje – především vzájemnou toleranci a možnost být sám sebou.

Ještě po půlnoci bude v Parku 360 znít muzika, mimo jiné jedné z nejznámějších elektronických kapel Pendulum. Program se nachází na stránkách festivalu.

Letošní rock for People nabídl ve čtyřech dnech na osmi pódiích hudební hvězdy v čele s The Offspring, Bring Me The Horizon, The Prodigy nebo Avril Lavignovou. Na festival zavítala i hollywoodská hvězda Keanu Reeves s kapelou Dogstar, kde hraje na baskytaru.

Podíl.
2024 © Network Today. All Rights Reserved.