Komerční prezentace Aktualizace: 30.06.2024 17:18

Praha – V červnu zemřelo na českých silnicích podle předběžné bilance zatím 43 lidí, o deset méně než loni. Od začátku letošního roku si dopravní nehody vyžádaly 209 obětí na životech. I to je meziroční pokles, za první pololetí minulého roku bylo mrtvých 222. Vyplývá to z dostupných policejních statistik a informací ČTK. Bilanci ještě mohou zhoršit večerní nehody druhého dne letních prázdnin.

Nejtragičtějším dnem končícího měsíce byla neděle 23. června, kdy na silnicích zahynulo pět lidí. Tento den nepřežili kolizi několika vozidel dva motocyklisté mezi Bavorovem a Strakonicemi, u Nedachlebic na Uherskohradišťsku zase zemřela spolujezdkyně na motocyklu po srážce s traktorem. Řidič osobního vozu před týdnem zahynul při srážce s vlakem na železničním přejezdu mezi Všetaty a Mělníkem.

Nejvíce nehod se stalo ve čtvrtek 13. června, celkem 450. Jeden člověk při nich zemřel, tři byli těžce zraněni a dalších 87 lehce. Nejčastější příčinou červnových nehod bylo nepřizpůsobení jízdy okolnostem, následuje nedání přednosti.

Statistiky za tento měsíc se ještě mohou zpětně změnit. Vyšetřování může ukázat například, že skutečnou příčinou úmrtí nebyla dopravní nehoda, ale zdravotní potíže řidiče. Dodatečně se naopak do počtu obětí připočítávají zranění při havárii, kteří zemřeli do 24 hodin po nehodě. Policie proto zveřejňuje konečnou bilanci až zhruba týden po skončení daného měsíce.

Podíl.
Exit mobile version