Komerční prezentace Aktual.: 13.10.2024 22:14

Beroun – Hasiči zasahují u požáru střešní konstrukce pekárny v centru Berouna. Evakuovali 54 lidí, nikdo se nezranil. Dnes krátce po 19:00 vyhlásili třetí stupeň poplachu ze čtyř, na místě je 19 jednotek hasičů. Škoda bude asi v desítkách milionů korun. Zásah, který komplikuje silnější vítr, zřejmě potrvá do ranních hodin, řekl ČTK mluvčí krajských hasičů Dominik Pěnička. Před 22:00 hasiči na síti X oznámili, že se střecha pekáren zcela propadla.

Střecha několikapatrové budovy začala hořet krátce před 18:00. Hasiči zasahují z výškové techniky. „Požár se daří dostat pod kontrolu, ale lokalizaci ještě nemáme,“ řekl Pěnička po 20:30. Lokalizace znamená zamezení dalšímu šíření ohně.

Krátce před 22:00 pak hasiči uvedli, že po propadu střechy likvidují ohniska požáru. „Vypadá to, že se podaří uchránit administrativní část budovy. Zásah nám bohužel komplikuje nestabilita vnějšího pláště budovy směrem k výrobní části objektu,“ sdělili.

Na místo dorazila Chemická laboratoř Kamenice, která bude měřit škodliviny v ovzduší. Přítomni jsou i vyšetřovatelé. Příčinu vzniku požáru ale stanoví až po uhašení požáru.

Kvůli požáru byl uzavřen most přes Berounku. Město Beroun na facebooku doporučuje, aby lidé v okolí nevětrali.

Podle mluvčího středočeské záchranné služby Marka Hylebranta na místě nejsou zranění.

Podíl.
Exit mobile version