Komerční prezentace Aktual.: 23.10.2024 07:26

New York – Filip Chytil přispěl v NHL dvěma góly a přihrávkou k výhře hokejistů New Yorku Rangers 7:2 na ledě Montrealu a byl vyhlášen první hvězdou zápasu. Martin Nečas pomohl brankou a dvěma přihrávkami k obratu Caroliny v Edmontonu z 0:2 na konečných 3:2 v prodloužení.

Petr Mrázek inkasoval šestkrát z třiceti střel při prohře Chicaga 3:6 s Vancouverem. Na straně vítězů si připsal jednu přihrávku Filip Hronek. Asistence Ondřeje Paláta nestačila New Jersey, které doma podlehlo v přestřelce Tampě Bay 5:8. Colorado i díky přihrávce Ivana Ivana vyhrálo na ledě Seattlu 3:2. Jakub Vrána přihrál na poslední gól Washingtonu, který zvítězil ve Philadelphii 4:1.

Chytil vstřelil oba góly v přesilové hře. Při první trefě zastavil v obranném pásmu průnik domácích a založil zavezením puku do útočné třetiny kontr, který z prostoru před brankou i zakončil. Pohlednou akcí zvýšil už ve 12. minutě na 4:0. Podruhé skóroval Chytil z dorážky a upravil tím v 56. minutě na 6:2. Předtím připravil pátý gól týmu, když se po jeho přihrávce prosadil z levého kruhu Braden Schneider.

Carolina prohrávala góly Connora McDavida po dvou třetinách 0:2. Už po 44 sekundách třetí části skóroval v přesilové hře z levého kruhu Shayne Gostisbehere, jemuž ideálně přihrál Nečas. Český útočník vyrovnal v 54. minutě, když po chytrém pasu Erica Robinsona střílel do prázdné branky. Sedm sekund před koncem prodloužení rozhodl Sebastian Aho, jehož uvolnil v přečíslení dva na jednoho Nečas.

NHL:

Philadelphia – Washington 1:4, Florida – Minnesota 1:5, New Jersey – Tampa Bay 5:8, Buffalo – Dallas 4:2, Montreal – NY Rangers 2:7, Columbus – Toronto 6:2, NY Islanders – Detroit 0:1, St. Louis – Winnipeg 2:3, Chicago – Vancouver 3:6, Nashville – Boston 4:0, Calgary – Pittsburgh 4:3 po sam. nájezdech, Edmonton – Carolina 2:3 v prodl., Utah – Ottawa 0:4, Anaheim – San Jose 3:1, Seattle – Colorado 2:3, utkání Vegas – Los Angeles se ještě hraje.

Podíl.
Exit mobile version