Komerční prezentace Aktual.: 19.09.2024 21:28

Brno – Úřad práce vyplatil od pondělí jako okamžitou mimořádnou pomoc přes deset milionů korun lidem, které postihly povodně. Vyřízených žádostí o pomoc je přes 1000, řekl dnes v předvolební debatě České televize ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka (KDU-ČSL). Mimořádná okamžitá pomoc, kterou stát prostřednictvím Úřadu práce nabízí, je pro každého, komu voda prošla domem a bytem, dodal Jurečka.

„Nemůže se stát, že by byl někdo odmítnut. Pro tyto lidi pomoc je, od pondělí ji poskytujeme a máme přes 1000 vyřízených žádostí, přes deset milionů korun, které okamžitě jdou,“ řekl Jurečka.

Připomněl také, že ministerstvo financí připraví kvůli povodním novelu letošního státního rozpočtu, deficit se zvýší o 30 miliard korun na 282 miliard korun. O deset miliard korun by se měly zvýšit i výdaje státního rozpočtu na příští rok, jeho schodek by měl být 240 miliard korun. Dvě miliardy eur (50 miliard Kč) by mělo Česko získat také z unijního fondu soudržnosti. „Pomoc bude rychlá a bude masivní,“ dodal Jurečka.

Podíl.
Exit mobile version