Ukrajinské a ruské jednotky hlásí za noc ze soboty na neděli zničení desítek dronů druhé strany. Ruská protivzdušná obrana prý zničila nejméně 51 ukrajinských bezpilotních strojů, zatímco Kyjev informoval o zničení 41 z 80 ruských dronů nad desítkou svých oblastí. Ukrajinské letectvo informovalo, že ztratilo stopu 32 dronů, což může znamenat, že je vyřadily systémy elektronického boje.

Ukrajinské drony byly údajně zničeny nad těmito ruskými oblastmi – Voroněžskou, Brjanskou, Orjolskou, Lipeckou a Bělgorodskou, napsala agentura Reuters. Ruští i ukrajinští blogeři také uváděli, že ruské síly postoupily do několika východoukrajinských měst a přiblížily se k dobytí strategického města Pokrovsk.

„Nepřítel postoupil v Selydove,“ napsala v sobotu pozdě večer na sociální síti Telegram skupina DeepState, která má úzké vazby na ukrajinskou armádu a která analyzuje záběry z bojů. Zveřejnila také mapu s vyznačením pozic ruských jednotek na jihovýchodě města. Invazní síly na toto město v ukrajinské Doněcké oblasti známé například těžbou uhlí útočí už týden.

Dobytí Selydove by otevřelo cestu k postupu na logistické centrum Pokrovsk vzdálené dvacet kilometrů severozápadně. Ruský zpravodajský server SHOT tvrdí, že útočící jednotky mají pod kontrolou osmdesát procent Selydove.

Ukrajinské ozbrojené síly v sobotu večer naopak sdělily, že předchozí den odrazily třicet šest útoků podél pokrovské fronty, včetně oblasti právě kolem Selydove. Informace obou válčících stran nicméně není možné nezávisle ověřit.

Podíl.
Exit mobile version