Aktualizace: 10.02.2024 17:32

Benešovsko – Na silnici I/3 u Bystřice na Benešovsku se dnes odpoledne postupně srazila čtyři auta. Zraněno je deset lidí, z toho sedm vážně. Mezi zraněnými byly čtyři děti. Silnice je tam uzavřena. Kvůli vyššímu počtu zraněných byl aktivován traumaplán. ČTK to řekli mluvčí policie a záchranné služby.

Nehoda byla hlášená kolem 14:45. „Dvě auta se srazila zřejmě v jednom pruhu, vozidlo za nimi se jim snažilo vyhnout a srazilo se s protijedoucím autem,“ řekl ČTK policejní mluvčí Pavel Truxa.

Podle mluvčího záchranné služby Marka Hylebranta je zraněno deset lidí, sedm těžce a tři lehce. „Zasahovaly tři letecké služby a šest našich posádek,“ řekl mluvčí. Všechny čtyři zraněné děti utrpěly podle Hylebranta těžké zranění. „Dvě letěly vrtulníkem do pražských nemocnic, jedno do nemocnice v Českých Budějovicích a jedno bylo transportováno pozemní cestou do pražské nemocnice,“ doplnil.

Traumaplán dnes v regionu aktivovaly integrované záchranné složky podruhé. Ráno to bylo zhruba na hodinu a půl kvůli vyššímu počtu lidí, kteří se v rodinném domě v Příbrami přiotrávili oxidem uhelnatým. Záchranáři je převezli do tří nemocnic.

 

Podíl.
2024 © Network Today. All Rights Reserved.