Aktualizace: 1.03.2024 22:02

Třinec (Frýdecko-Místecko) – Třinečtí hokejisté zdolali v 51. kole extraligy na svém ledě Pardubice 4:3 po nájezdech a soupeře poprvé v sezoně porazili. Obhájce titulu vedl o tři góly po trefách Libora Hudáčka, Adama Helewky a Patrika Hrehorčáka až do 54. minuty. Lídr soutěže vyrovnal i díky dvěma gólům při risku bez brankáře. Zápas zdramatizoval dvěma zásahy Richard Pánik. Nájezdy rozhodl Hudáček. Dynamo vyrovnalo extraligový bodový rekord Liberce (118) z ročníku 2015/16.

Oceláři udeřili v jedenácté minutě z nenápadné akce a zblokovanou střelu Daňa dorazil do sítě Hudáček. Třinec gól povzbudil, ale Daňo, Adámek ani Kurovský už Willa nepřekonali.

Obhájce titulu odskočil na začátku prostřední části na 3:0. Sice promarnil 44 sekund dlouhou výhodu dvou mužů v poli, ale v dohrávané přesilové hře zvýšil z dorážky Helewka. Za necelou minutu a půl přidal třetí gól Hrehorčák střelou z mezikruží.

Lídr soutěže promarnil ve zbytku třetiny několik šancí a měl i smůlu. Pauloviče zastavil v přečíslení obětavým zákrokem Nedomlel a Poulíčkova střela skončila na tyči. Pardubice nevyužily ani jednu ze tří přesilových her, i když zejména v poslední si vytvořily několik nebezpečných situací a Košťálek trefil od modré čáry brankovou konstrukci.

Pardubicím se ještě v sezoně nestalo, že by nedaly gól, ale Mazanec dlouho odolával. Překonal jej až z dorážky Pánik, který sezonu začal právě v Třinci a byl vyměněn na východ Čech za Ciencialu. Při ohlašování autora gólu se na slovenského útočníka snesl z tribun pískot. Vrátit domácím tříbrankový náskok odmítl Růžička. Z úniku nevyzrál na Willa ani Voženílek.

Pardubice vyrovnaly při hře bez gólmana. Nejdříve snížil Radil. Hosté pokračovali v šesti a Daňo skóroval do prázdné branky, ale rozhodčí už předtím přerušili hru a vyloučili třineckého beka Kundrátka. Pánik, který byl faulován, zákrok sám potrestal vyrovnávacím gólem.

Mazanec podržel Třinec v prodloužení, ve kterém zneškodnil úniky Sedláka a Hyky. Další Pánikův výpad zastavil s nasazením vlastního zdraví Jeřábek, který byl na ledě ošetřován a zafixovali mu pravou nohu. Hrací plochu opustil na nosítkách ve velkých bolestech.

V rozstřelu se prosadil jen ve druhé sérii Hudáček, kterému sice nevyšlo ideálně zakončení s hokejkou mezi bruslemi, ale Willa zmátl a puk se došoural do branky.

Hlasy trenérů po utkání:

Zdeněk Moták (Třinec): „Celý dnešní sport zastiňují myšlenky na Kubu Jeřábka. Kubo, drž se, prosím tě.“

Marek Zadina (Pardubice): „Na konec základní části se hrálo oboustranně skvělé utkání. Mělo nasazení, bojovnost, emoce. V prvních dvou třetinách jsme ale nehráli moc dobře, dopustili jsme se mnoha nepřesností. Udělali jsme dvě velké chyby v obranném pásmu a dostali ještě gól z přesilovky. Takhle v Třinci nemůžeme hrát. Ale třetí třetinu jsme hráli velmi dobře. Je skvělé, že jsme schopni v Třinci vyrovnat z 0:3. V prodloužení jsme byli lepší, měli jsme spoustu šancí, podržel je gólman Mazanec. Rozhodla dovednost, nájezdy, ve kterých byl Třinec šťastnější. Zápas se mi ale velmi líbil. Kluci makali a věřili jsme, že jsme schopni zápas zdramatizovat, a to se povedlo.“

HC Oceláři Třinec – HC Dynamo Pardubice 4:3 po sam. nájezdech (1:0, 2:0, 0:3 – 0:0)

Branky a nahrávky: 11. L. Hudáček (Daňo, Cienciala), 23. Helewka (P. Vrána, Cienciala), 25. Hrehorčák (Helewka, Smith), rozhodující sam. nájezd L. Hudáček – 54. Pánik (Sedlák, D. Musil), 59. Radil (R. Kousal, A. Musil), 60. Pánik (Čerešňák, Mandát). Rozhodčí: Ondráček, Vrba – Axman, Blažek. Vyloučení: 7:3. Využití: 1:1. Diváci: 5400 (vyprodáno).

Třinec: Mazanec – Marinčin, Smith, Kundrátek, Nedomlel, Adámek, J. Jeřábek, Šenkeřík – M. Růžička, Nestrašil, D. Voženílek – L. Hudáček, Cienciala, Daňo – Hrehorčák, P. Vrána, Helewka – Kurovský, Čacho, Dravecký. Trenér: Moták.

Pardubice: Will – Čerešňák, D. Musil, Košťálek, T. Dvořák, J. Kolář, Vála – Hyka, Sedlák, Pánik – Radil, T. Zohorna, R. Kousal – Paulovič, A. Musil, Říčka – Vondráček, Poulíček, Mandát. Trenér: Zadina.

Podíl.
2024 © Network Today. All Rights Reserved.