Aktualizace: 16.02.2024 21:43

Hradec Králové – Čtvrtá a poslední repríza loňské finálové série v probíhající základní části extraligy skončila třetím vítězstvím mistrovského Třince. Oceláři přišli v Hradci Králové o dvoubrankový náskok, který jim vystřílel Martin Růžička, ale po rozdílovém gólu dalšího útočníka Libora Hudáčka z 36. minuty už vedení 3:2 udrželi. Plný zisk si tak připsali popáté za sebou.

O úvodní tlak se královéhradečtí hokejisté připravili sami, v rychlém sledu totiž pykali za dva prohřešky. Třinec výhodnou přesilovku využil, byť kotouč dostal do branky až těsně po skončení prvního trestu, kdy skóre otevřel přesnou střelou Růžička. Ten navíc už za necelé tři minuty přidal po pěkné kombinační akci druhý gól a v sezoně už svůj dvaadvacátý.

Oceláři od té chvíle hru ovládali, ale druhá třetina zamíchala kartami. Tým Mountfieldu rovněž díky početním výhodám vyrovnal, jeho dvě branky navíc dělilo jen 80 sekund. Těsně po návratu vyloučeného Jeřábka pálil z levého kruhu výstavně Estephan, po Adámkově faulu z druhé strany zadák Pavelka.

Povzbuzený Hradec navíc mohl dokonat obrat díky Estephanově otočce či Eberleho střele, která propadla Mazancovi těsně vedle tyčky. Místo toho však náladu už potřetí v utkání otočila přesilová hra. Za podrážení dostal trest brankář Pařík, jenž následně nestačil na souhru zakončenou Hudáčkem.

Od druhé přestávky hrála prim zkušená defenzivní hra Ocelářů. Pařík neměl za celou třetinu ani zákrok, ale jeho spoluhráči se do velkých šancí také nedostávali. Až v poslední minutě se Jerglovo nahození odrazilo ke Klímovi, jenž však nebyl připravený na dorážku. V krátké hře bez brankáře navíc zastavil McCormackovi poslední možnost Mazanec.

Hlasy trenérů po utkání:

Tomáš Martinec (Hradec Králové): „Do zápasu jsme vstoupili dobře, ale následně dostal Třinec dvojnásobnou přesilovku a tou nepohrdnul. Dvě střídání nato jsme navíc udělali hloupou chybu v defenzivní zóně. Dostali jsme se z toho, ve druhé třetině jsme Třinec zatlačili a zaslouženě vyrovnali, ale následnou přesilovku hosté opět využili. Ve třetí třetině už hráli to, co potřebovali. Zkušeně a zodpovědně z defenzivy a my jsme se nedokázali prosadit.“

Vladimír Országh (Třinec): „Měli jsme dobrý začátek, vedli jsme o dva góly. Ve druhé části Hradec vyrovnal z přesilových her, ale pro nás bylo důležité, že jsme ještě do konce třetiny dali třetí branku. Ve třetí třetině to byl boj, do hry jsme dali hodně charakteru a už to připomínalo play off. Za důležité vítězství jsme velmi vděční.“

Mountfield Hradec Králové – HC Oceláři Třinec 2:3 (0:2, 2:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 28. Estephan (Blain, Lalancette), 29. T. Pavelka (Blain, Estephan) – 9. M. Růžička (Kundrátek, A. Nestrašil), 12. M. Růžička (Voženílek, A. Nestrašil), 36. L. Hudáček (Marinčin). Rozhodčí: Jaroš, Květoň – Lhotský, Zíka. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:2. Diváci: 5019.

Sestavy:

Hradec Králové: Pařík – Blain, Freibergs, Pláněk, T. Pavelka, McCormack, Kalina, P. Marcel – Okuliar, Tamáši, Perret – Estephan, Miškář, Šťastný – Jergl, Kevin Klíma, R. Pavlík – Eberle, Lalancette, Jasper. Trenér: T. Martinec.

Třinec: Mazanec – Marinčin, Smith, Kundrátek, Nedomlel, M. Adámek, J. Jeřábek, Polášek – M. Růžička, A. Nestrašil, D. Voženílek – Kurovský, L. Hudáček, Daňo – Hrehorčák, P. Vrána, Miloš Roman – Sikora, Čacho, Dravecký. Trenér: Moták.

Podíl.
2024 © Network Today. All Rights Reserved.