Komerční prezentace Aktual.: 20.09.2024 21:57

Liberec – Hokejisté Vítkovic zvítězili ve 2. kole extraligy na ledě Liberce 4:2 a připsali si první třibodový zisk v sezoně. Ostravané i díky dvěma využitým přesilovým hrám odčinili domácí porážku 2:3 v prodloužení s Plzní. Naopak Bílí Tygři nedokázali navázat na vítězství 2:1 z Brna. Třemi body za gól a dvě asistence se na výhře Vítkovic podílel útočník Marek Kalus.

Domácí do utkání vlétli a hned v úvodních vteřinách najížděl na Klimeše osamocený Lantoši, vítkovický brankář si ale poradil. Následovala přesilovka Bílých Tygrů, ve které si vypracovali šance Ryšavý a Vlach, Klimeš byl znovu na místě.

Na druhé straně byl po chybě v domácí rozehrávce blízko gólu Yetman, Kváčovi proti jeho střele pomohla horní tyč. Poté si v početní výhodě zahráli také Vítkovice a proměnily ji ve vedoucí branku. Po hezké kombinaci s Barinkou otevřel skóre zápasu Kalus. Liberec se pokoušel o rychlou odpověď, Klímovu šanci ale zlikvidoval Klimeš. V závěru první třetiny tak udeřili opět Ostravané. Na rozdíl dvou branek zvýšil povedenou ranou nad Kváčovo rameno Claireaux.

V úvodu druhé části měla Ridera k dispozici přesilovou hru, Liberec se ale dobře ubránil. Ve 23. minutě se navíc Severočeši dočkali snížení. Po Lantošiho přiťuknutí překonal zblízka Klimeše bekhendovým blafákem Flynn. Vyrovnání měl vzápětí na holi Filippi, Klimeš ale vytáhnul výborný zákrok.

Na opačné straně zahrozil v početní výhodě Rihards Bukarts, Kváča byl ale u své tyče včas. Na ledě se poté hodně přiostřilo. Nejprve se po ostrém zákroku na Lantoši strhla hromadná bitka, do které se zapojil i hostující brankář Klimeš. Následně vítkovický Marcel za brankou nevybíravě sestřelil Ryšavého a putoval předčasně do kabin. Liberečtí však dlouhou pětiminutovou početní výhodu nedokázali přetavit ve vyrovnání.

Také přesilovka na začátku třetího dějství nebyla podle představ domácích a Vítkovičtí se bez problémů ubránili. Následně se blýsknul Klimeš, když ukryl v lapačce dělovku Thomase. Ve 48. minutě hráli Ostravané v přesilovce a podruhé v zápase ji dokázali proměnit. Abdul nabil na modrou čáru Košťálkovi, který střelou bez přípravy zvýšil na rozdíl dvou branek.

Severočeši se museli tlačit stále více dopředu a v obraně jim tak vznikala okénka. Jedno takové využil z rychlého protiútoku Rihards Bukarts, který překonal Kváču již počtvrté. Bílí Tygři ale nesložili zbraně a po brance Ryšavého v početní výhodě se dostali znovu na dostřel. I přes závěrečnou hru domácích bez brankáře si ale Vítkovice první výhru v nové sezóně už nenechaly vzít.

Hlasy trenérů po utkání:

Filip Pešán (Liberec): „Utkání bylo hodně rozkouskované, hra se pořád přerušovala, zejména kvůli častým vyloučením. Vyhořeli jsme v přesilových hrách, hrajeme je velmi špatně. Měli jsme jich dostatek už v Brně, stejně tak i dnes. Velmi špatně situace řešíme. Bude to hlavní náplň našich dalších dnů. Soupeř hrál jednoduše, důrazně a dal branky v přesilovce. Zaslouženě si odváží tři body.“

David Bruk (Vítkovice): „Jsme spokojení s výsledkem, máme z těžkého venkovního utkání tři body. Hra, kterou jsme předváděli, byla dle našich představ. Měli jsme dobré speciální formace, pomohli jsme si góly v početní výhodě. S výkonem jsme spokojeni.“

Bílí Tygři Liberec – HC Vítkovice Ridera 2:4 (0:2, 1:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 23. Flynn (Lantoši, Průšek), 54. Ryšavý (Thomas, A. Musil) – 10. Kalus (Barinka, Košťálek), 18. Claireaux, 48. Košťálek (Abdul, Kalus), 53. Rihards Bukarts (Claireaux, Kalus). Rozhodčí: Hribik, Jaroš – Ondráček, Klouček. Vyloučení: 6:6, navíc Marcel (Vítkovice) 5 minut a do konce utkání. Využití: 1:2. Diváci: 5146.

Liberec: Kváča – Průšek, M. Ivan, Melancon, Aubrecht, T. Galvas, Derner, Krutil – Faško-Rudáš, Filippi, Lantoši – Ryšavý, A. Musil, Flynn – Thomas, J. Vlach, Kelly Klíma – Peterek, Jansa, Handl. Trenér: Pešán.

Vítkovice: Klimeš – Košťálek, Percy, Demel, Auvitu, Marcel, Mikuš, L. Kovář – Nellis, Yetman, Abdul – P. Zdráhal, Barinka, Bambula – Rihards Bukarts, Hladonik, Roberts Bukarts – Lednický, Claireaux, Kalus. Trenér: Bruk.

Podíl.
Exit mobile version