Aktualizace: 26.05.2024 16:42

Praha – Do fanzóny na pražské Letné dorazily tisíce fotbalových fanoušků, kteří zde slaví 38. mistrovský titul hráčů Sparty Praha. Ještě před zahájením programu dorazily v poledne první stovky sparťanských příznivců všech generací, mnozí z nich v rudých dresech a klubovými vlajkami a šálami. Těsně před zahájením přenosu zápasu z blízkého stadionu spustili různé fanouškovské chorály. Zklamaně zahučeli, když Jan Kuchta v úvodu zápasu neproměnil pokutový kop. Na pořádek dohlíží policisté.

„Odpoledne oslava zisku dvou pohárů, večer finále hokeje. Tomu říkám správná sportovní neděle,“ pochvaloval si jeden z fanoušků. Program nabídl hudební a taneční vystoupení včetně koncertu písničkáře Pokáče, známého příznivce pražské Sparty. Po skončení zápasu je přibližně v 19:00 očekáván příchod celého mistrovského týmu na pódium i s poháry pro vítěze MOL Cupu a prvoligové soutěže.Od úvodu akce je na stanu na pláni vystavena trofej pro vítěze MOL Cupu, před kterou se tvořily dlouhé zástupy zájemců o fotografii. V programu nechyběla taneční vystoupení, foto stěna, tipovací soutěž či souboj s robotickým brankářem v podobě Petera Vindhala a další aktivity.

Souboj jistého mistra Sparty v závěrečném 5. kole ligové nadstavbové skupiny o titul s Plzní je reprízou středečního finále domácího poháru na plzeňském stadionu Viktorie. Pražané ho vyhráli 2:1 a po deseti letech získali tzv. double.

V metropoli dnes vedle akce na Letné vrcholí hokejové mistrovství světa a pro fanoušky na Staroměstském náměstí je také zprovozněná velkoplošná obrazovka. Policisté očekávají, že tam dorazí tisíce lidí. Pražská policie o víkendu posílila hlídky v ulicích. Nasazeno je zhruba o 200 policistů více než obvykle.

Policie musela v posledním týdnu dvakrát zasáhnout proti fotbalovým fanouškům. Minulou sobotu po vítězství Sparty v Mladé Boleslavi část fanoušků vběhla na plochu stadionu přes kordon pořadatelů a policie. Policisté je neúspěšně vyzvali, aby hřiště opustili, museli použít donucovací prostředky, tedy chvaty, obušky i pepřový sprej. Tím podle médií zasáhli i návštěvníky na tribunách, včetně dětí. Podle ministra vnitra Víta Rakušana (STAN) měla na incidentu podíl viny pořadatelská služba, která porušila dohodnutá pravidla.

Fanoušci vnikli na hrací plochu také ve středu v Plzni, kde Sparta ve finále domácího poháru MOL Cupu rovněž zvítězila. Zasáhnout museli těžkooděnci.

 

Podíl.
2024 © Network Today. All Rights Reserved.