Aktual.: 3.10.2024 16:22

Washington – Americký výrobce elektromobilů Tesla svolává ke kontrole více než 27.000 svých vozů Cybertruck, protože obraz ze zadní kamery se nemusí aktivovat okamžitě po zařazení zpátečky, což může zvýšit riziko nehody. Je to již pátá, a také největší svolávací akce tohoto vozu od zahájení jeho prodeje na konci loňského roku. Stažení se týká většiny vozů prodaných v USA, uvedla agentura Reuters.

Ve zprávě pro americký Národní úřad pro bezpečnost silničního provozu (NHTSA) automobilka upřesnila, že obrazovky mohou zůstat bez zobrazení až osm sekund poté, co řidič zařadí zpátečku. Spojené státy vyžadují, aby byly obrazovky aktivovány do dvou sekund po zařazení zpátečky. Tesla vydala bezplatnou aktualizaci softwaru, která má problém vyřešit.

Tesla začala svůj pick-up Cybertruck prodávat loni v listopadu, s dvouletým zpožděním způsobeným problémy s výrobou a omezením dodávek baterií. Automobilka dosud nezveřejnila počty vyrobených ani dodaných vozů Cybertruck.

V červnu Tesla svolala některé své Cybertrucky ke kontrole kvůli odstranění problémů s ozdobnými prvky, které se mohly uvolnit, a předním stěračům, u kterých hrozilo selhání. Dva měsíce předtím Tesla svolala ke kontrole některé Cybertrucky kvůli nebezpečí, že se jim může zaseknout plynový pedál. Na počátku roku Tesla svolala ke kontrole téměř všechny své elektromobily, včetně Cybertrucků, kvůli nesprávné velikosti písma varovných kontrolek.

Podíl.