Komerční prezentace Aktual.: 7.10.2024 07:23

Praha – Po oteplení v první polovině týdne se od pátku do Česka vrátí chladnější počasí. Do čtvrtka se teploty přes den budou pohybovat až kolem 20 stupňů Celsia, od pátku teplotní maxima klesnou zpět k 15 stupňům. Pršet bude výjimečně, o víkendu ale může na hřebenech nejvyšších hor i sněžit. Vyplývá to z informací Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) na jeho webu a sociální síti X.

„Poměrně teplo, dynamické a některé dny i větrné počasí a na víkend ochlazení,“ popsal ČHMÚ počasí v týdnu na síti X. Teploty budou podle něj v nížinách atakovat hranici 20 stupňů Celsia zejména ve středu a ve čtvrtek. V ten den může teploměr podle předpovědi ukázat až 21 stupňů.

V pátek se ochladí a toto ochlazení bude víceméně pokračovat i o víkendu, uvedli meteorologové. „Denní maxima se opět vrátí na hodnoty kolem 15 stupňů Celsia. Na hřebenech nejvyšších hor nemůžeme během víkendu vyloučit ani sněhové vločky,“ dodali.

Přízemní mrazíky se mohly objevit v noci na dnešek, v dalších dnech je ČHMÚ nepředpovídá. Teploty v noci se naopak mohou udržet i nad deseti stupni Celsia. Obloha bude v týdnu převážně oblačná nebo polojasná, zataženo meteorologové čekají jen ve středu.

Podíl.
Exit mobile version