Aktual.: 16.09.2024 17:29

Praha – Tenista Jiří Lehečka ukončil po vzájemné dohodě spolupráci s Tomášem Berdychem, který se stal novým kapitánem českého daviscupového týmu. Dvaadvacetiletý hráč, jemuž patří 36. místo ve světovém žebříčku, o tom informoval na sociální síti X. S Berdychem spolupracoval od loňského dubna.

„Naše cesty se určitě nerozcházejí. S Tomášem budeme dál spolupracovat v rámci daviscupového týmu,“ uvedl Lehečka. „Přeji mu v nové roli daviscupového kapitána mnoho úspěchů a vítězství,“ doplnil tenista, který o velkou část sezony přišel kvůli únavové zlomenině bederního obratle. O změně v realizačním týmu informoval dva dny po odehrání daviscupové skupiny ve Valencii.

Po ní vedení tenisového svazu odvolalo v neděli Jaroslava Navrátila, který vedl tým od roku 2006, a nahradil ho právě osmatřicetiletý Berdych. Češi v minulém týdnu prohráli všechny tři zápasy se Španělskem, Austrálií a Francií. S Navrátilem poté svaz ukončil spolupráci.

Zbytek realizačního týmu Lehečky zůstal beze změn. „Koučem je Michal Navrátil, kondičním trenérem Radek Štěpánek a fyzioterapeutem Carlos Manuel Baptista Carvalho. Generálním manažerem je Roman Vik a agentem Pierre Christen,“ doplnil tenista z Kněžmostu.

Podíl.