Aktualizace: 28.03.2024 10:31

Berlín – Řidiči autobusu, který ve středu havaroval u Lipska, byli Čech a Slovák. Oznámila to saská policie, která zároveň snížila počet mrtvých z původně uváděných pěti na čtyři. Řidiči podle původních informací policie nejsou mezi oběťmi. Při havárii bylo deset lidí těžce zraněno a dalších 29 osob utrpělo lehčí zranění. Podrobnosti o mrtvých a zraněných policie zatím neupřesnila.

Autobusem společnosti FlixBus na lince z Berlína do švýcarského Curychu cestovalo 54 lidí včetně 62letého českého řidiče a jeho 53letého slovenského kolegy, kterého policie označila jako náhradního řidiče.

Ohlášenou bilanci pěti mrtvých policie opravila na čtyři. Důvodem původně uváděného počtu byl kritický stav jednoho ze zraněných, který se nacházel v bezprostředním ohrožení života.

Nehoda se stala nedaleko Lipska na dálnici A9, která spojuje Berlín s Mnichovem. Autobus havaroval nedaleko křížení A9 s dálnicí A14 z Magdeburku do Drážďan. Příčina nehody zatím zveřejněna nebyla, podle médií autobus náhle sjel z dálnice do příkopu, kde se převrátil.

Zraněným krátce po nehodě pomohli záchranáři, kteří náhodou místem projížděli v jiném autobusu. V tomto druhém autobusu zdravotníci poskytli pomoc i dalším dvěma lidem, kteří podle policie utrpěli šok.

Podíl.
2024 © Network Today. All Rights Reserved.