Komerční prezentace Aktual.: 21.08.2024 11:24

Praha – Výstavba tramvajové trati do pražských Malešic vyjde na 1,75 miliardy korun. Přesná cena bude známá po skončení výběrového řízení na stavební firmu, kterou nyní dopravní podnik (DPP) hledá v tendru. Trať bude dlouhá 2,2 kilometru a bude na ní šest zastávek a tramvajová smyčka. Vyplývá to z informací zveřejněných na webu tenderarena.cz. Stavba by měla trvat od zahájení 32 měsíců. Na vypsání tendru upozornil server Zdopravy.cz.

Trať bude napojena na stávající tramvajovou trať ve Vinohradské ulici a ukončena bude kolejovou smyčkou na východním konci Počernické ulice před křižovatkou s Dřevčickou ulicí. Kromě výstavby kolejí do Malešic nechá DPP opravit také 212 metrů kolejí ve Vinohradské ulici, aby mohl nový úsek připojit, a vznikne nový semafor. Součástí stavby jsou také přeložky inženýrských sítí.

Vybraná firma kromě stavební činnosti dopracuje potřebnou dokumentaci stavby a jejího skutečného provedení. Součástí veřejné zakázky jsou i pomocné a přidružené činnosti, například zajištění zkoušek, revizních zpráv či protokolů drážního úřadu. Dodavatel bude muset podniku předložit detailní harmonogram stavebních prací, jehož dodržení bude součástí smlouvy.

DPP už buduje novou tramvajovou trať v horní polovině Václavského náměstí. Stavba začala 29. června a potrvá tři roky. Náklady na vybudování zhruba 550 metrů dlouhé tratě od Národního muzea doprostřed náměstí vyjdou na 1,24 miliardy korun. V posledních letech podnik zprovoznil mimo jiné trať z Modřan do Libuše, z Holyně do Slivence nebo z Divoké Šárky na Dědinu. Na Zahradním Městě vznikla nová smyčka.

Podíl.
Exit mobile version