Aktualizace: 16.02.2024 15:38

Nové Město na Moravě (Žďársko) – Štafetu biatlonistek na mistrovství světa v Novém Městě na Moravě poběží v sobotu podle očekávání Tereza Voborníková, Lucie Charvátová, Markéta Davidová a Jessica Jislová. Novinářům to řekl po dnešním tréninku trenér Egil Gjelland. Závod žen odstartuje ve Vysočina Areně ve 13:45. Mužskou nominaci oznámí trenéři dnes odpoledne.

„Viděli jsme, že Terka byla přes zimu na prvním úseku opravdu silná. Už s ním má zkušenosti a věří si na něj. A v posledním úseku je Jessica. Je to naše nejsilnější střelkyně a v posledním kole umí bojovat,“ uvedl Gjelland.

Ženy se pokusí vylepšit loňské sedmé místo z Oberhofu. V této sezoně Světového poháru byly ve stejném složení šesté v Östersundu a Oberhofu, sedmé v Ruhpoldingu a osmé v Hochfilzenu.

Gjelland o změně v nominaci a nasazení náhradnice Kristýny Otcovské neuvažoval. „Je důležité být upřímný a vidět, že Lucka (Charvátová) je mnohem silnější na lyžích. Změnu jsme nezamýšleli,“ řekl Gjelland.

Měl jasno i ohledně nasazení Davidové na třetím úseku. „Je to naše nejsilnější závodnice a potřebujeme ji využít tak, abychom zůstali v kontaktu. Pokud se chceme udržet vepředu, musíme využít její plný potenciál,“ doplnil norský kouč.

Cenný kov v ženské štafetě naposledy získalo na světovém šampionátu zlaté kvarteto Jana Kulhavá, Jiřina Adamičková, Iveta Knížková a Eva Háková v Borovci v roce 1993. Titul světových šampionek obhajují Italky. Druhé vloni skončily Němky, třetí byly Švédky.

 

Podíl.