Aktualizace: 26.05.2024 19:04

Praha – Americký zpěvák a kytarista Bruce Springsteen příští týden v úterý v pražských Letňanech nevystoupí, kvůli zdravotním problémům musel koncert odložit. Dnes to na webu oznámila pořadatelská společnost Live Nation. Podle ní legendární rocker kvůli problémům s hlasivkami neabsolvoval ani sobotní koncert v Marseille, neuspořádá ani vystoupení v Miláně na počátku června. V české metropoli by měl zahrát v náhradním termínu, který bude oznámen co nejdříve.

„Po sobotním odkladu koncertu v Marseille kvůli problémům s hlasivkami dospěli lékaři na základě dalších vyšetření a konzultací k závěru, že Bruce Springsteen by neměl příštích deset dní vystupovat. S ohledem na tuto skutečnost je nutné dodatečné odložení vystoupení na Letišti Letňany v Praze a na stadionu San Siro v Miláně,“ citovali pořadatelé Springsteenův management.

Vstupenky na květnové vystoupení podle pořadatelské společnosti zůstávají v platnosti i pro Springsteenův koncert v náhradním termínu. Kdo by je chtěl vrátit, bude mít možnost u prodejců. Refundace budou ale začnou až 3. června

Čtyřiasedmdesátiletý Springsteen zahájil evropskou část svého odkládaného turné 5. května ve velšském Cardiffu v doprovodu kapely E Street Band. Původně ho musel zrušit kvůli pandemii covidu-19 a poté ho kvůli nemoci musel přerušit. Trpěl žaludečními vředy a bolestí bránice. „Takže jsem nemohl vůbec zpívat. Trvalo to dva nebo tři měsíce, měl jsem i další problémy,“ řekl serveru SiriusXM.

V evropském turné by měl Springsteen podle dosavadních informací jeho managementu pokračovat 12. června v Madridu, uvedli pořadatelé.

Zpěvák se na scénu vrátil letos v březnu ve Spojených státech. Na koncertech při turné nehraje jen skladby, které vznikly během jeho dlouhé kariéry, ale i písničky z posledního alba Only the Strong Survive. BBC uvedla, že Springsteen je znám svými show trvajícími tři hodiny a že slíbil, že diváci se na ně mohou těšit i na nynějším turné, které původně začalo loni v únoru a skončit by mělo letos v listopadu.

Springsteen, kterého časopis Rolling Stone označil za „ztělesnění rockenrolu“, je s více než 140 miliony prodaných desek po celém světě a přibližně 70 miliony ve Spojených státech jedním z nejprodávanějších umělců na světě. S hudbou začal ve 13 letech poté, co na vlastní oči viděl vystoupení Elvise Presleyho.

Podíl.
2024 © Network Today. All Rights Reserved.