Aktualizace: 16.02.2024 09:22

Ostrava – Restrukturalizační správce podniku Liberty Ostrava navrhl soudu, aby zrušil všeobecné moratorium, které huť chrání před věřiteli. Firma je podle něho v platební neschopnosti. Napsal to dnes server Seznam Zprávy a odvolává se na zprávu restrukturalizačního správce, kterou má k dispozici. Soud o tom bude podle serveru s vyloučením veřejnosti jednat 28. února.

„Restrukturalizační správce má za to, že se podnikatel (Liberty Ostrava) nachází v úpadku ve formě platební neschopnosti, což vylučuje poctivost záměru sledovaného preventivní restrukturalizací a současně vylučuje její další pokračování,“ uvádí podle serveru zpráva advokátní kanceláře Žižlavský, která je restrukturalizačním správcem Liberty.

Liberty Ostrava, která vyrábí ocel hlavně pro stavebnictví, strojírenství a petrochemický průmysl, má delší dobu problémy platit dodavatelům. Výroba ve většině jejich provozů stojí od loňského 22. prosince. Před věřiteli ale firmu chrání moratorium, které soud vyhlásil loni v prosinci. Chrání ji především před insolvenčními návrhy a exekucemi.

Podíl.