Aktual.: 29.08.2024 19:08

Monte Carlo – Fotbalisté Sparty se v hlavní fázi Ligy mistrů představí na hřišti Feyenoordu Rotterdam, kam v červnu z Letné zamířil dánský trenér Brian Priske. Venku je čeká také Leverkusen, za nějž nastupují bývalí hráči Pražanů brankář Matěj Kovář a útočník Patrik Schick. Úřadující čeští mistři budou hrát i na stadionu věhlasného Manchesteru City a Stuttgartu. Na Letné pak vyzvou Inter Milán, Atlético Madrid, Salcburk a Brest. Rozhodlo o tom dnešní losování v Monaku. Rozpis zápasů zveřejní UEFA v sobotu.

Letenští se mezi elitou představí poprvé od roku 2005. V letošní kvalifikaci „milionářské“ soutěže zvládli tři předkola: nejprve vyřadili irský Shamrock Rovers, poté rumunský FCSB a na závěr Malmö. Za postup Pražané dostanou 18,62 milionu eur (přes 466 milionů korun).

Česko bude mít zástupce v Lize mistrů po dvou letech, tehdy se do soutěže rovněž přes tři předkola probojovala Plzeň. Spartu mohl ve středu doplnit její městský rival Slavia, která však doma porazila Lille pouze 2:1, což jí vzhledem k úvodní prohře 0:2 ve Francii na postup nestačilo.

Podíl.