Každý večer přinášíme přehled nejdůležitějších a nejzajímavějších událostí dne z domova i ze světa. Stručně a přehledně, ale i s potřebným kontextem. Projděte si zásadní zprávy pátku 25. října 2024.

Ordinace v úterý a ve středu příští týden nezavřou ani ambulantní specialisté, dohodli se s resortem zdravotnictví a pojišťovnami.

Při izraelském náletu na jihu Libanonu zahynul oblastní velitel elitních jednotek teroristického hnutí Hizballáh známých jako Radván, oznámila izraelská armáda. Židovský stát opět útočil i v Pásmu Gazy, lidé umírali při úderu v Chán Júnis.

Policie obvinila jednu firmu a dva lidi za dotační podvod při žádosti o dotaci na inovační linku pro výrobu toastového chleba. Škodu vyčíslila na sto milionů korun, jména stíhaných neuvedla. Stamilionovou dotaci na linku získala v roce 2018 od ministerstva průmyslu a obchodu firma Penam ze skupiny Agrofert. Ta uvedla, že při dotaci na linku na toastový chleba postupovala v souladu se zákonem a dotačními pravidly.

Rusko poskytlo jemenským povstalcům hútíům prostřednictvím Íránu satelitní údaje pro zaměřování jejich raketových a dronových útoků na západní obchodní lodě v Rudém moři, napsal deník The Wall Street Journal. Íránem podporované povstalecké skupině se díky tomu podle listu daří ochromit jednu z klíčových globálních obchodních tras a dále destabilizovat region.

Přibližně 71 až 95 milionů obyvatel Spojených států může být závislých na zásobování pitnou vodou z podzemních zdrojů znečištěných chemikáliemi známými jako PFAS, popsali vědci Americké geologické služby. Ukazuje to na míru problému, který věčné chemikálie představují pro lidské zdraví. Jejich výskyt ve vodě zkoumali i čeští vědci.

Podíl.
Exit mobile version