Každý večer přinášíme přehled nejdůležitějších a nejzajímavějších událostí dne z domova i ze světa. Stručně a přehledně, ale i s potřebným kontextem. Projděte si zásadní zprávy neděle 27. října 2024.

Satelitní snímky ukazují, že izraelské letectvo při sobotním útoku zasáhlo budovy, které Írán používá k míchání pevného paliva pro balistické rakety, řekli agentuře Reuters dva američtí výzkumníci. Jejich slova následně nepřímo potvrdil izraelský premiér Benjamin Netanjahu.

Gruzínská ústřední volební komise vyhlásila vítězem sobotního parlamentního hlasování vládnoucí stranu Gruzínský sen. Ta po sečtení téměř všech okrsků získala přes 54 procent hlasů. Opozice už v sobotu pozdě večer oznámila, že výsledky neuznává, když se ukázalo, že v nich Gruzínský sen, který je svými kritiky označovaný za proruský, vede. Monitorovací organizace mluví o možném porušování volebních pravidel.

Více než třicet lidí bylo v neděli dopoledne zraněno, když do autobusové zastávky v centrálním Izraeli narazil kamion, oznámila tamní zdravotnická služba. Nemocnice v Tel Avivu podle Reuters později oznámila, že jeden z pacientů zraněním podlehl. Okolnosti incidentu vyšetřuje policie, která má podezření, že šlo o teroristický útok, napsal server The Times of Israel (ToI). Řidiče vozu podle policie zasáhli a „neutralizovali“ ozbrojení civilisté.

Změna času ovlivňuje celou řadu oblastí lidského konání. Včetně práce meteorologů. A to přesto, že „jejich čas“ tyto posuny ignoruje.

Podíl.
Exit mobile version