Komerční prezentace Aktual.: 3.10.2024 11:49

Pardubice – Odvolací soud vrátil k novému projednání rozsudek, který bývalému trenérovi HC Dynamo Pardubice Václavu Varaďovi přiznal odstupné 11,6 milionu korun. Požadoval je za předčasné ukončení smlouvy stejně jako omluvu hokejového klubu v médiích. Podle krajského soudu okresní soud nepostupoval zcela v souladu se zákonem, když vydal takzvanou kvalifikovanou výzvu a rozsudek pro uznání. Za obě strany se dnešního jednání účastnili právní zástupci.

Podle předsedy senátu Bořivoje Hájka žalobce neučinil dostatečně určité, konkrétní a srozumitelné podání. Nevylíčil, z čeho by se dalo dovodit, že jeho nárok je oprávněný.

Varaďa loni v květnu podepsal s Pardubicemi smlouvu na pět let. Letos v lednu ale předčasně skončil. Klub jeho odvolání odůvodnil nedostatečnou péčí o klubovou mládež i trenéry B týmu, nespoluprací s realizačním týmem a skautem či nepodávání přesných informací členům představenstva. Majitel klubu Petr Dědek také nebyl spokojen s tím, jak podle něj trenér komunikoval a narušoval atmosféru v kabině.

Varaďa podal žalobu mimo jiné s nárokem na ochranu osobnosti a požadoval nemajetkovou újmu. Podle odvolacího soudu měla značné nedostatky. „Aby mohla být žaloba přijata jako určitá, musí žalobce v žalobě zcela jasně konkrétně vylíčit, jak bylo jeho právo narušeno Musí označit, v čem byl poškozen,“ uvedl Hájek.

Podle něj byla žaloba neurčitá, neúplná a bez podrobností. Tyto vady se týkaly i požadované smluvní pokuty a odstupného.

Podíl.
Exit mobile version