Komerční prezentace Aktual.: 3.10.2024 00:42

Pardubice – Krajský soud v Pardubicích dnes začne řešit spor mezi hokejovým klubem Dynamo Pardubice a jeho bývalým trenérem Václavem Varaďou. Ten požaduje po klubu odstupné 11,6 milionu korun za předčasné ukončení smlouvy letos v lednu. Okresní soud Pardubice bývalému trenérovi v červnu vyhověl. Klub se mu má také omluvit v médiích za označení jeho metod za vojenskou šikanu. Jednání začne u soudu v 10:00.

„Žalovaná strana (Hockey Club Dynamo Pardubice) brojí proti rozsudku Okresního soudu v Pardubicích, jenž žalobci vyhověl v plném rozsahu. Podrobnější informace v tuto chvíli nebudeme uvádět s ohledem na obchodní tajemství,“ řekl mluvčí krajského soudu Martin Kos serveru Sport. cz, který na soudní jednání tento týden upozornil. Klub podle serveru na první kolo soudního sporu vůbec nereagoval. V zákonné době se nevyjádřil, a tak okresní soud rozhodl, že požadavky Varadi uznává. Po tomto verdiktu začal klub jednat, vstoupil do právního sporu a proti verdiktu se odvolal.

Osmačtyřicetiletý kouč, který získal v letech 2019, 2021 a 2022 s Třincem tři extraligové tituly, podepsal s Pardubicemi loni v květnu smlouvu na pět let. Letos v lednu ale u týmu překvapivě skončil. Dynamu v té době patřilo v tabulce druhé místo o bod za Spartou. „Vše jsme zvážili a věřím, že jsme se rozhodli správně. Václav Varaďa neplnil požadavky, které jsme od jeho angažování očekávali a opakovaně porušoval podmínky smlouvy s Dynamem. Nedělat nic by mělo také své následky,“ uvedl tehdy majitel klubu Petr Dědek na klubovém webu.

Podíl.
Exit mobile version