Komerční prezentace Aktual.: 13.10.2024 20:59

Pardubice – Hokejisté Pardubic porazili v utkání 11. kola extraligy Plzeň 5:0 a v čele soutěže srovnali krok s Litvínovem. Oba týmy mají shodný počet bodů i stejné skóre. Dvěma góly a asistencí se na výhře Dynama podílel Jiří Smejkal, tři body nasbíral i Roman Červenka. První čisté konto v sezoně udržel Roman Will. Poslední Plzeň prohrála popáté v řadě.

Do sestavy Pardubic se vrátil obránce Čerešňák, v brance oproti pátečnímu utkání nastoupil Will. Úvodní třetina nenabídla mnoho brankových možností, s pokusy Pauloviče nebo Herčíka si plzeňský gólman Malík poradil. Východočeši si taky zahráli první přesilovku duelu, jenže výhodu nevyužili.

Úvodnímu gólu zápasu ve 26. minutě předcházela situace, v níž byl Kaut faulován při zakončení. K trestnému střílení se rozjel kapitán Červenka, předvedl vydařenou kličku a překonal ležícího Malíka. O tři minuty později vyslal Dvořák od modré čáry nabídku pro Herčíka, jenž puk šikovně tečoval a zvýšil na 2:0 pro Pardubice.

Třetí třetinu otevřela bitka, po níž Lichtag a Pitule dostali pětiminutové tresty. Hosté pak mohli zápas zdramatizovat, ale během přesilovky se neprosadili. Dynamu se potom naskytla početní výhoda v pěti proti třem, gól ovšem Východočeši přidali až ve hře proti čtyřem hráčům Plzně. Souhru v přesilovce zakončil před brankou Smejkal.

Hosté se ještě ubránili v dalším oslabení, ale po jeho konci se podruhé v utkání trefil Smejkal. Stejný útočník Pardubic pak ještě asistoval u gólu Mandáta, který uzavřel stav zápasu na 5:0 pro domácí.

Hlasy trenérů po utkání:

Václav Baďouček (Pardubice): „První třetina byla z naší strany špatná. Vypadalo to, že jsme snad Velkou pardubickou běželi i my, neměli jsme pohyb. Pak se náš výkon změnil, ve druhé třetině nás uklidnili dva góly. Myslím, že od té doby byl zápas v naší režii. Zaslouženě jsme utkání vyhráli.“

Josef Jandač (Plzeň): „První třetina měla z naší strany ještě nějaké parametry, potom jsme si situaci sami zkomplikovali a Pardubice se dostaly do vedení. Momentálně se nenacházíme v takovém rozpoložení, abychom měli sílu tady stav zápasu otočit. Závěr jsme navíc hráli v oslabení, udělali jsme hloupé fauly a zaslouženě prohráli.“

HC Dynamo Pardubice – HC Škoda Plzeň 5:0 (0:0, 2:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 26. Červenka z trest. střílení, 29. Herčík (T. Dvořák, Červenka), 55. Smejkal (Kaut, Čerešňák), 59. Smejkal (Radil, Červenka), 60. Mandát (Smejkal). Rozhodčí: Šír, Ondráček – Klouček, Štěpánek. Vyloučení: 2:7, navíc Lichtag – Pitule 5 minut. Využití: 1:0. Diváci: 9169.

Pardubice: Will – Čerešňák, D. Musil, Švec, T. Dvořák, Hájek, Vála, Houdek – Herčík, Paulovič, Červenka – M. Kaut, Poulíček, Smejkal – Radil, T. Zohorna, R. Kousal – Vondráček, Mandát, Lichtag. Trenér: Baďouček.

Plzeň: Malík – Zámorský, Malák, Merežko, Skok, Dujsík, Piskáček, Pšenička – Lev, Lalancette, Simon – Holešínský, Klepiš, Schleiss – Matýs, Mertl, Söderlund – Hauser, Pitule, Urban. Trenér: Jandač.

Podíl.
Exit mobile version