Aktualizace: 29.01.2024 16:52

Praha – Bývalý vynikající hokejový obránce Jiří Šlégr se aktivně zapojil do organizování blížícího se mistrovství světa v Praze a Ostravě a jako ambasador akce se chce pokusit „pobláznit“ Česko. Jeden ze dvou českých členů prestižního Triple Gold Clubu, který sdružuje vítěze olympijských her, světových šampionátů a držitele Stanleyova poháru, se bude podílet na aktivitách zvyšujících povědomí o vrcholné akci.

„Je to úplně jiná role, než na jakou jsem byl zvyklý. Musím říct, že jsem překvapený, kolik lidí se na organizování mistrovství podílí a kolik starostí to obnáší. Je to pro mě zajímavá zkušenost, za kterou jsem velmi rád,“ řekl Šlégr na dnešním neformálním setkání s novináři. Hokejový šampionát v Česku dvaapadesátiletý bývalý obránce sám zažil jako hráč v roce 2004.

Teď o dvacet let později má na starosti ambasadorský program, který je rozdělený do tří pilířů. „První přijde v brzké době, kdy bychom chtěli pozvat na setkání i zahraniční hráče sem do České republiky, abychom mohli sdílet jejich myšlenky, jak nahlíží na mistrovství světa,“ uvedl Šlégr.

O druhou část propagace by se měli postarat čeští sportovci z jiných sportů, umělci, zpěváci nebo herci. „Třetí pilíř je spojený s mládeží. Chtěli bychom ve spolupráci s Českou televizí natočit dění v hokejových klubech a zjistit od dětí, jak oni nahlíží na mistrovství světa na domácí půdě. Jestli je to motivuje, zda oni chtějí být těmi, kteří jednou budou v Praze hrát,“ vysvětlil člen výkonného výboru Českého svazu ledního hokeje.

Cíl aktivit je jasný. „Chceme vytvořit horečku, euforii v naší republice, abychom si zase zafandili a hokej zůstal národním sportem. A kdyby bylo vše na konci okořeněné nějakou medailí, v ideálním případě zlatou, bylo by to to nejkrásnější, co může být,“ dodal Šlégr.

Podíl.
2024 © Network Today. All Rights Reserved.