Komerční prezentace Aktual.: 20.10.2024 20:40

Jablonec – Fotbalisté Slavie ve 12. kole první ligy zvítězili v Jablonci 2:1. Vršovičtí nadále zůstávají jediným neporaženým týmem soutěže a vedou tabulku o šest bodů před pražským rivalem a obhájcem titulu Spartou. Na Střelnici otevřel v 18. minutě skóre premiérovým gólem za červenobílé Simion Michez a po hodině hry přidal pojistku Ondřej Lingr. Vzápětí snížil Vachtang Čanturišvili, ale srovnat již domácí nedokázali.

Slavia v lize s Jabloncem počtrnácté za sebou neprohrála, z toho podvanácté zvítězila. Celek z Edenu v posledních 10 kolech bodoval naplno. Severočeši naopak nenavázali na minulé drtivé vítězství 5:0 v Liberci a v lize utrpěli porážku po dvou výhrách. V tabulce jsou šestí.

Slavii kvůli karetním trestům scházeli Oscar s Douděrou a místo nich dostali šanci Prebsl s Michezem, jenž za Pražany v lize poprvé nastoupil v základní sestavě. Trenérovi Trpišovskému se tento tah brzy vyplatil. Kamerunský krajní hráč v 18. minutě po spolupráci obou halfbeků zblízka poslal pod břevno přihrávku z levé strany od Dioufa a dočkal se prvního gólu za červenobílé.

Po půlhodině hry připravil Provod velkou šanci pro Lingra, ale brankář Hanuš, jenž dříve působil ve Slavii, dobře vyběhl a zasáhl. Na opačné straně napřáhl Nebyla a gólman Kinský jeho pokus zlikvidoval až nadvakrát. Po 38 minutách slávistický kapitán Bořil technickou ránou nepřekonal Hanuše a jubilejní 300. start v české lize brankou neoslavil.

Po hodině hry už favorit zvýšil. Provod se protáhl po pravé straně a jeho přízemní centr zužitkoval povedenou střelou k zadní tyči Lingr. Český reprezentant si připsal premiérový gól od letního návratu do Slavie a první soutěžní branku od června.

Severočeši hned za pět minut snížili. Čanturišvili si ze strany navedl míč a povedenou ranou zpoza vápna zamířil přesně k zadní tyči. Gruzínský záložník se trefil poprvé od úvodního kola, Slavia až v pátém venkovním duelu této sezony nejvyšší soutěže inkasovala.

V 72. minutě doklepl na druhé straně balon do sítě Chorý, stál však v jasném ofsajdu. Domácí se pak marně dožadovali penalty za údajnou ruku. V 83. minutě postupovali Jablonečtí do přečíslení, které však Polidar zakončil nepřesnou střelou.

Severočeši překvapivě dostali favorita chvílemi pod tlak a v 87. minutě byli blízko vyrovnání, Cedidlovu tečovanou hlavičku po rohu však vytáhl nad břevno Kinský. V závěru už Pražané náskok udrželi a v Jablonci v lize podesáté za sebou bodovali. Severočeši doma v nejvyšší soutěži prohráli teprve podruhé z posledních 10 zápasů.

FK Jablonec – Slavia Praha 1:2 (0:1)

Branky: 66. Čanturišvili – 18. Michez, 61. Lingr. Rozhodčí: Rouček – Nádvorník, Machač – Všetečka (video). Bez karet. Diváci: 5237.

Sestavy:

Jablonec: Hanuš – Martinec, Tekijaški, Cedidla – Čanturišvili, Nebyla (74. Fortelný), Beran, Polidar (88. Souček) – Kanakimana (65. Alégué), Hollý (65. Chramosta) – Puškáč (74. Schánělec). Trenér: Kozel.

Slavia: Kinský – Holeš, Zima, Bořil – Michez (83. Wallem), Zafeiris (82. Ševčík), Prebsl (90. Chaloupek), Diouf (82. Zmrzlý) – Lingr (63. Chytil), Provod – Chorý. Trenér: Trpišovský.

Podíl.
Exit mobile version