Aktualizace: 1.03.2024 22:00

Hradec Králové – Hokejisté Hradce Králové porazili v předposledním kole základní části extraligy Plzeň 3:1 a posunuli se na 8. místo zajišťující výhodu domácího prostředí na startu předkola play off. Plzeňský brankář Milan Klouček sice statečně čelil značné střelecké převaze domácích, Mountfield ale i tak zvítězil 3:1 díky rozdílovému gólu Radovana Pavlíka ze 48. minuty.

Utkání postrádalo výraznější emoce a přístup hráčů nasvědčoval tomu, že se před nadcházejícím předkolem play off v první řadě nechtějí zranit. Paradoxně ale už ve třetí minutě musel ze hry odstoupit Holešinský, jenž po nárazu Jaspera poměrně ošklivě upadl na mantinel. Člen elitního útoku Plzně se držel za rameno.

Právě Jasper měl po deseti minutách první větší možnost, na druhé straně kontroval průnikem Straka. Šance se rodily spíš z individuálních chyb než vypracovaných akcí. Nebyl to však případ otevírací branky, kterou v 17. minutě pohledně vymyslel nahrávající Okuliar pro zakončujícího Kevina Klímu.

Indiánům se nedařilo prosazovat a nadějně sehraný protiútok Indráka s juniorem Soukupem ve vlastním oslabení byl spíše výjimkou. Tlak Mountfieldu postupně narůstal, ale rozbíjel se o skvěle chytajícího Kloučka, který si ve druhé třetině připsal 21 zákroků.

Neinkasoval ani po sólu Okuliara, jenž mohl přiživit šanci na zisk koruny extraligových střelců. Slovenský útočník v celém utkání zaznamenal dvanáct střel na branku. I jeho trápení v koncovce umožnilo Plzni na začátku třetí části vyrovnat. Malákova nepřesná rána se odrazila k Pourovi, jenž snadno dopravil puk za Paříka.

Po čtyřech minutách však Východočeši odpověděli rozhodujícím momentem. Pavlík vystihl špatnou rozehrávku a když svou bekhendovou kličku zakončil mezi Kloučkovy betony, slavil gól po dlouhých pěti měsících.

Smolař večera Okuliar trefil v plzeňské power play tyčku prázdné branky, ale osmnáct sekund před sirénou už nezaváhal a svým 24. gólem sezony zpečetil hradecké vítězství.

Hlasy trenérů po utkání:

Tomáš Hamara (Hradec Králové): „Jsme rádi, že jsme zápas převážili na svou stranu, protože byl hodně těžký. Vstoupili jsme do něj dobře, ale šance jsme trochu přehrávali, což nás poslední dobou trápí. Soupeře jsme ve všech třetinách přestříleli, akorát potřebujeme být důraznější a šikovnější a jakýmkoli způsobem to tam dotlačit.“

Petr Kořínek (Plzeň): „Vstup nebyl z naší strany moc dobrý, pak se to srovnalo, ale inkasovali jsme gól. Druhá třetina taky nebyla špatná a ve třetí se nám podařilo srovnat, bohužel jsme ale soupeři hrubou chybou dali šanci a on ji využil. Byl to vyrovnaný zápas a kluci ho odmakali, ale po té chybě už se převrátil na hradeckou stranu a tahali jsme za kratší konec.“

Mountfield Hradec Králové – HC Škoda Plzeň 3:1 (1:0, 0:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 17. Kevin Klíma (Okuliar, McCormack), 48. R. Pavlík, 60. Okuliar – 43. Pour (Malák, Bučko). Rozhodčí: Mejzlík, Květoň – Hynek, Dědek. Vyloučení: 3:2. Bez využití. Diváci: 4173.

Hradec Králové: Pařík – Blain, Freibergs, Pláněk, T. Pavelka, McCormack, Pilař, Marcel – Jasper, Tamáši, Perret – Jergl, Kevin Klíma, Okuliar – Šťastný, Estephan, Eberle – Miškář, Lalancette, R. Pavlík. Trenér: T. Martinec.

Plzeň: Klouček – Zámorský, Laakso, Bučko, Malák, Dujsík, Kvasnička – Schleiss, Mertl, Holešinský – Rekonen, Jansa, Šiler – Indrák, Benák, Pour – Matýs, Soukup, P. Straka. Trenér: Kořínek.

Podíl.
2024 © Network Today. All Rights Reserved.