Aktualizace: 13.06.2024 23:24

Hradec Králové – Americká skupina The Offspring na festivalu Rock for People v Hradci Králové svou říznou hudbou potěšila fanoušky punkrocku. Za pomoci bohaté projekce a světelných efektů roztancovala a rozezpívala davy pod pódiem hity pokrývajícími čtyřicetiletou kariéru kapely. Na koncert se zájemci mohli začít připravovat již v poledne na tanečním workshopu s účastníky soutěže StarDance Adrianou Maškovou a Dominikem Vodičkou. Podle pořadatelů dnes festival přivítal 35.000 návštěvníků.

The Offspring, kteří na Rock for People vystoupili již potřetí, zahájili koncert skladbou Come Out and Play ze svého třetího studiového alba Smash, od jehož vydání letos v dubnu uplynulo 30 let. Početnému publiku z něho nabídli pět písní. Hit Come Out and Play je díky úspěchu v rádiích považovaný za průlomovou píseň The Offspring a byl jejich první skladbou, ke které byl natočen videoklip. Text písně je inspirován násilím gangů ve školách.

„Inspiraci vždycky čerpáme z toho, co se děje kolem nás. Ať už to jsou nejrůznější sračky, nebo na druhou stranu velmi pozitivní věci,“ uvedl před časem pro časopis Headliner kytarista The Offspring Kevin „Noodles“ Wasserman.

Na Rock for People nechyběly ani skladby z jejich úspěšného alba Americana z roku 1998, z něhož mimo jiné zazněly oblíbené písně The Kids Aren’t Alright a Why Don’t You Get a Job?.

V odpoledním programu kapela Vypsaná fixa oslavila před několika tisíci svých příznivců 30 let své existence. Vystoupila s nimi řada hostů, mezi nimiž byli i ředitel festivalu Rock for People Michal Thomes a hokejová legenda, trojnásobný vítěz Stanley Cupu Jiří Hrdina. Jako první hosté na písně Babička a Čtyři slunce dorazili členové skupiny Znouzectnost vystupující pod jmény Déma a Golda. Dalšími hosty byli písničkář Xavier Baumaxa a Petr Fiala ze skupiny Mňága a Žďorp, který působil v roli producenta u prvních tří desek Vypsané fixy. Ve třech písních Fortuna, Ivan Trojan a Iluze si pak zahrála zpěvačka a harmonikářka Supice ze Tří sester.

Ředitel Rock for People Thomes kapelu doprovodil na kytaru v písních Štěstí Jimi Dixona a Potápěči. Jako kytarista se ve skladbě Detaily představil i Hrdina.

Příznivce tvrdé muziky dnes zaujala metalová skupina amerického rappera Ice-T Body Count, která si na začátku devadesátých let získala světovou popularitu písní Cop Killer. Ice-T se mimo hudby věnuje i herectví. Tuzemským divákům je známý rolí v kriminálním seriálu Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti či v akčním thrilleru Hra o přežití.

Festival potrvá do soboty. Doprovodný program zahrnuje oblíbený AZ-kvíz živě s moderátorem Alešem Zbořilem, divadelní představení, filmové projekce, tanec, módní přehlídky, karaoke, silent disco i sportovní aktivity. Pro příznivce videoher je připravena herní zóna PlayStation. Organizátoři v Parku 360 pro letošní ročník navýšili kapacity areálu, a to i pro kempování a parkování.

Podíl.
2024 © Network Today. All Rights Reserved.