Aktualizace: 14.05.2024 00:03

Praha – Investiční skupina PPF dnes zveřejní výsledky hospodaření za rok 2023. Předloni vykázala čistý zisk 140 milionů eur, v přepočtu 3,47 miliardy Kč, což bylo meziročně téměř o polovinu méně. Celková aktiva skupiny klesla v roce 2022 o 5,5 procenta na 39,9 miliardy eur, tedy více než 988 miliard korun. Předloňské zhoršení výsledků firma zdůvodnila ztrátami kvůli odchodu z ruského trhu. Majitelkou PPF je nejbohatší Češka Renáta Kellnerová s rodinou.

Za loňské první pololetí vykázala PPF čistý zisk 709 milionů eur, v přepočtu téměř 17,6 miliardy korun. Aktiva skupiny v pololetí loňského roku dosáhla 1,08 bilionu korun. Po celém světě zaměstnávala zhruba 50.000 lidí.

Investiční skupina PPF podniká ve 25 zemích v Evropě, Asii a Severní Americe. Investuje do finančních služeb, telekomunikací, médií, biotechnologií, nemovitostí či strojírenství. Do skupiny patří například splátková společnost Home Credit, dále Air Bank, telekomunikační firmy Cetin a O2, mediální společnost Central European Media Enterprises (CME), nemovitostní skupina PPF Real Estate Holding, strojírenská Škoda Group nebo provozovatel mýta v ČR CzechToll.

Současná majitelka PPF Renáta Kellnerová s rodinou skupinu převzala, když její manžel Petr Kellner zhruba před třemi lety zahynul při havárii vrtulníku na Aljašce. PPF se nyní více orientuje na západní trhy. Minulý týden oznámila, že její společnost Home Credit prodává podnikání v Indii.

Podíl.
2024 © Network Today. All Rights Reserved.