Aktual.: 25.10.2024 22:49

Hradec Králové – Jako nevstoupilo jeho mužstvo do sezony zdaleka ideálně, ani slovenský brankář v královéhradeckých službách Stanislav Škorvánek neprožíval povedený start nového angažmá. Aktuálně už ale vytáhl svou úspěšnost nad 91 procent a posbíral tři čistá konta. Tím posledním pomohl Mountfieldu k završení bezchybné domácí série.

Zatímco v předchozím kole svedli hradečtí hokejisté nevídanou přestřelku s Vítkovicemi a vyhráli 9:7, tentokrát sehráli s Litvínovem úplně jiný duel. K tříbodovému vítězství jim díky Škorvánkově čistému kontu stačily góly Ryana Dmowského a Oskarse Batny.

„Po té strašné přestřelce to byl pro nás důležitý zápas. Doufám, že jsme na ni tímto výkonem zapomněli. Hráli jsme výborně v defenzívě, kluci mi ze začátku hodně pomáhali, v první třetině jsem měl možná dva zákroky. Věřím, že jsme se tak nakopli, že začneme vyhrávat i venku,“ prohlásil Škorvánek.

Právě takové utkání potřeboval i on sám, byť proti Vítkovicím neinkasoval všechny branky a do hry šel až ve druhé třetině. „Když dá soupeř z pěti střel čtyři góly, tak se těžko něco dělá. Přece jen nejsem stroj a mám to trošku v hlavě. Tentokrát jsem si chytil první puky a od začátku jsme měli převahu, takže to bylo jako den a noc,“ srovnával poslední dva zápasy.

Mountfield každopádně zvládl oba, čímž završil bezchybnou sérii pěti domácích utkání. Neztratil v nich ani bod a zaznamenal skóre 25:9. Celkově slavil před svými příznivci už osm vítězství v řadě a všech 24 dosavadních bodů získal doma, což se mu povedlo jako prvnímu týmu v historii extraligy.

„Bavili jsme se o tom v šatně, že nám rozlosování trošku dopřálo. Kdyby to bylo naopak a hráli bychom venku, nevím, jak by to vypadalo,“ usmál se Škorvánek. „Musíme to využít, přenést si hru z domácího ledu na venkovní a i tam ukázat, že máme kvalitu a můžeme porazit každého,“ uvedl slovenský brankář.

Východočeši se postupně vyšplhali v tabulce extraligy z posledního místa na čtvrté a v jejich kabině už panuje mnohem lepší atmosféra. „Nálada se zvedla, ale na druhou stranu nesmíme zaspat a po pár výhrách doma si myslet, že to teď půjde samo. Každý se na nás připraví, když vidí, kolik zápasů po sobě jsme vyhráli,“ upozornil Škorvánek.

Také on sám už se dostává do formy poté, co měl zkraje ročníku úspěšnost jen těsně nad osmdesáti procenty. Z posledních šesti startů vychytal tři čistá konta, přičemž vynuloval i momentálně druhý a třetí celek extraligové tabulky, tedy Spartu a Litvínov.

„Ještě nejsem úplně spokojený. Těžko se zvyká na to, když z průměru 35 střel na zápas jdete na 20, někdy i méně. Hráči jsou navíc o to kvalitnější. Teď se ale daří jak mně, tak i týmu, takže věřím, že když ještě přidám pár zápasů, tak budu platný mužstvu tak, jak to všichni očekávají,“ zakončil slovenský gólman.

Podíl.