Ukrajinští obránci bojují s ruskými jednotkami ve městě Vuhledar na východě Ukrajiny, uvedl dnes šéf správy Doněcké oblasti Vadym Filaškin. Potvrdil tak dřívější zprávy o tom, že Rusové vstoupili do obléhaného města. Podle webu Kyiv Independent označil situaci na místě za extrémně složitou.

Boje v ukrajinském Vuhledaru, na snímku ze 4. března 2023 je ukrajinský voják. | Foto: Reuters

Aktualizovat reportáž

12:46

12:37

Nizozemský expremiér Mark Rutte se stal novým generálním tajemník NATO. Ve funkci bude muset řešit i probíhající konflikt na Ukrajině. Pomoc napadené zemi označil za jednu ze svých priorit. 

12:29

Ukrajinští obránci bojují s ruskými jednotkami ve městě Vuhledar na východě Ukrajiny, uvedl dnes šéf správy Doněcké oblasti Vadym Filaškin. Potvrdil tak dřívější zprávy o tom, že Rusové vstoupili do obléhaného města. Podle webu Kyiv Independent označil situaci na místě za extrémně složitou.

Rusové se Vuhledar, který leží jihozápadně od Doněcka, snaží dobýt již mnoho měsíců. Minulý týden někteří proruští váleční blogeři přišli s tvrzením, že ruské jednotky už operují ve městě, o víkendu pak postup Rusů hlásil projekt DeepState, který je pokládaný za blízký ukrajinské armádě.

12:28

Zprávy z úterý 1. října

12:27

Vážené čtenářky, vážení čtenáři,

vítáme vás u nového online přenosu k dění na Ukrajině. Předchozí informace najdete zde. 

 

Podíl.