Komerční prezentace Aktualizace: 6.07.2024 11:59

Praha – Situace s odbavením zavazadel na pražském letišti, která se zkomplikovala před týdnem během prvního prázdninového víkendu, je nyní stabilizovaná. Od úterý neodletělo žádné letadlo bez zavazadel. Některé lety ale i během pátku měly zpoždění a zcela bez problémů není ani výdej zavazadel. Vyplývá to z oznámení Letiště Praha na sociální síti X.

„Během pátku byla průměrná doba zpožděných příletů 47 minut, tím se zpožďují i odlety v průměru o 39 minut. Díky pomoci kolegů z letiště je plánovaný provoz zajištěný a neočekáváme žádné výrazné problémy,“ oznámilo letiště dnes po 09:30.

Výdej zavazadel byl dnes dopoledne podle letiště bez větších komplikací. „Nicméně, pokud by cestující čekali déle než jednu hodinu na jejich výdej, mají možnost vyplnit u reklamační přepážky formulář a handlingová společnost cestujícím zavazadla doveze zdarma na uvedenou adresu,“ uvedlo. Zopakovalo také doporučení, aby si lidé brali na palubu letadla do příručního zavazadla nejnutnější věci jako léky nebo hygienické potřeby v povoleném limitu do 100 mililitrů.

V neděli večer a začátkem týdne z Prahy do cílových destinací odletělo devět letadel bez zavazadel. V Praze tak zůstalo více než 1000 kufrů, letiště je odeslalo do cílových destinací i s několikadenním zpožděním. Cestující na pražském letišti také museli někdy i několik hodin čekat na výdej zavazadel. Představitelé letiště mezi důvody komplikací jmenovali přetíženost vzdušného prostoru, zpoždění letadel a nedostatečný počet zaměstnanců dceřiné společnosti Czech Airlines Handling (CSAH), která se o odbavení zavazadel stará.

Letiště Praha se kvůli problémům s odbavením zavazadel snaží získat brigádníky. Od srpna do CSAH nastoupí krizový manažer, jehož úkolem bude zejména strategické plánování činností handlingové společnosti s ohledem na nepravidelnosti v provozu.

 

Podíl.
Exit mobile version