Aktual.: 27.10.2024 09:33

Kuang-čou (Čína)/Tokio – Světová deblová jednička Kateřina Siniaková vyhrála s domácí spoluhráčkou Čang Šuaj turnaj v Kuang-čou a slaví 28. trofej ve čtyřhře. Česká tenistka měla v Číně v sobotu zdravotní problémy a nedohrála singlové semifinále, dnes s Čang Šuaj finále zvládly ve dvou setech. Porazily polsko-maďarský pár Katarzyna Piterová, Fanny Stollárová 6:4 a 6:1. Turnaj v Tokiu vyhrála nejvýše nasazená Číňanka Čchin-wen Čeng a získala letos třetí titul.

Osmadvacetiletá Siniaková ovládla v této sezoně pátý turnaj a pokaždé s jinou parťačkou. V Praze to bylo s Barborou Krejčíkovou, ve Wimbledonu s Taylor Townsendovou, na jiném grandslamu Roland Garros s Coro Gauffovou a v Dubaji se Storm Hunterovou. Má také olympijské zlato z mixu s Tomášem Macháčem.

Siniakovou potvrzení roli favoritky v Kuang-čou povzbudilo do Turnaje mistryň, na němž bude na začátku listopadu v Rijádu startovat s Američankou Towsendovou. Měla by být také oporou českého týmu na finálovém turnaji Poháru Billie Jean Kingové od 13. listopadu v Málaze.

Čeng Čchin-wen vyhrála v Tokiu letos už třetí turnaj

Tenisový turnaj v Tokiu vyhrála nejvýše nasazená Číňanka Čeng Čchin-wen a získala letos třetí titul. Triumfovala také na olympijských hrách v Paříži a v Palermu. Američanku Sofii Keninovou ve finále na tokijském betonu porazila 7:6 a 7:3, zahrála 33 vítězných míčků a také 16 es.

Dvaadvacetiletá Čeng Čchin-wen si upevnila sedmé místo ve světovém žebříčku a potvrdila formu před Turnajem mistryň, na němž bude mezi nejlepšími osmi hráčkami sezony startovat i Barbora Krejčíková.

Výsledky tenisových turnajů:

(řazeno podle výše dotace)

Turnaj žen v Tokiu

(tvrdý povrch, dotace 922.573 dolarů):

Dvouhra – finále:

Čchin-wen Čeng (1-Čína) – Keninová (USA) 7:6 (7:5), 6:3.

Čtyřhra – finále:

Aojamaová, Hozumiová (Jap.) – Siegemundová, Šibaharaová (Něm./Jap.) 6:4, 7:6 (7:3).

 

Turnaj žen v Kuang-čou v Číně

(tvrdý povrch, dotace 267.082 dolarů):

Čtyřhra – finále:

Siniaková, Čang Šuaj (1-ČR/Čína) – Piterová, Stollárová (Pol./Maď.) 6:4, 6:1.

Podíl.