Aktualizace: 29.01.2024 14:50

Paříž – Bronzový olympijský medailista v šermu Alexander Choupenitch skončil druhý na turnaji v Paříži, kde obhajoval loňské prvenství. Ve finále soutěže fleretistů na Challenge International des Hauts de Seine prohrál s olympijským vítězem z Tokia Cheung Ka Longem. Hongkongský šermíř oplatil českému reprezentantovi loňskou porážku v semifinále.

„Před olympiádou spousta lidí zůstává v Evropě, proto byl turnaj extrémně silně obsazený,“ uvedl Choupenitch v tiskové zprávě. V konkurenci 270 šermířů absolvoval 12 zápasů během jednoho dne. „Bylo to fakt hodně náročné, takže mám radost z toho, co jsem předváděl. Hlavně z vítězství v semifinále nad Rafaelem Savinem, který byl na posledním mistrovství Evropy bronzový a je to nová hvězda francouzského šermu,“ řekl devětadvacetiletý brněnský rodák.

„Obecně to byl skvělý turnaj s parádní atmosférou a konkurencí, která mě prověřila. Je vidět, že je ve Francii šerm hodně populární. Byla to skvělá reklama před největší akcí, která bude v létě,“ uvedl Choupenitch směrem k olympijským hrám. Za dva týdny ho čeká Grand Prix v Turíně.

„Situace před kvalifikací na olympiádu je vyrovnaná. Platí, že z Evropy pojedou dva lidi ze žebříčku a navíc vítěz z kvalifikačního turnaje, takže musím nadále makat. Jasno bude na přelomu března a dubna,“ prohlásil český šermíř.

Podíl.
2024 © Network Today. All Rights Reserved.