Komerční prezentace Aktual.: 20.09.2024 12:12

Praha – Předseda Fotbalové asociace ČR Petr Fousek nebude rezignovat na svou funkci. Na dnešním setkání s novináři to řekl v reakci na jednání ligového výboru Ligové fotbalové asociace, kde minulý týden podle některých médií čelil dotazu, zda nechce odstoupit. Fousek hodlá dokončit svůj mandát, který mu vyprší příští rok v létě. Zda bude znovu kandidovat, zatím stále neoznámil.

Podle spekulací médií ligový výbor LFA, která v Česku řídí profesionální soutěže, vyjádřil nespokojenost s několika věcmi, například s výší prémií pro reprezentaci za umístění v Lize národů. „Absolvoval jsem jednání ligového výboru, kde byla diskuze o celé řadě záležitostí. V některých věcech jsme měli rozdílné pohledy,“ uvedl Fousek.

„Co se týká vyvození politické zodpovědnosti, jasně jsem prezentoval, že nemíním rezignovat, že k tomu nevidím důvod. Že nám, tomuhle vedení FAČR, zbývá do konce mandátu devět měsíců a že se nám v průběhu tří a čtvrt roku celá řada věcí povedla. Takže budeme skládat účty voličům na valné hromadě v roce 2025,“ dodal Fousek.

Asociaci vede od začátku června 2021, kdy ve volbách porazil bývalého českého reprezentanta Karla Poborského. Zatím neprozradil, zda se bude v příštím roce ucházet o obhajobu postu. „Až ten okamžik nastane, určitě vás seznámím,“ řekl Fousek.

Podle spekulací má napjaté vztahy s některými lidmi z profesionálního fotbalu. Otevřeně Fouska například v poslední době kritizuje předseda představenstva pražské Slavie Jaroslav Tvrdík, který přitom před třemi lety pomohl k jeho zvolení.

„Myslím, že jsme všichni profesionálové. Pochopitelně profesionální fotbal respektuji. Navštěvuji jednání LFA stejně, jako my na výkonný výbor zveme výkonného ředitele LFA Tomáše Bártu. Naposledy jsme projednávali témata, která se týkala například talentované mládeže nebo licencí. Kolega (šéf Viktorie Plzeň Adolf) Šádek je zástupcem profesionálního fotbalu ve výkonném výboru, takže komunikujeme normálně,“ řekl Fousek na dotaz ke vztahu s plzeňským funkcionářem.

 

Podíl.
Exit mobile version