Aktual.: 7.09.2024 20:29

New York – Český tenista Maxim Mrva s Japoncem Reiem Sakamotem v juniorské čtyřhře na US Open potvrdili pozici turnajových jedniček a došli až k titulu. Ve finále porazili 7:5 a 7:6 dalšího Čecha Denise Petáka se Švýcarem Flynnem Thomasem.

Ve finále deblové soutěže juniorek neuspěla šestnáctiletá Julie Paštiková, která s Juliou Stusekovou podlehla 2:6, 6:4 a 6:10 Malak Allamiové z Maroka s Norkou Emily Sartzovou-Lundeovou. Česko-německá dvojice po Australian Open prohrála i druhé grandslamové finále v sezoně.

Deblový titul z US Open je pro sedmnáctiletého Mrvu nejlepším výsledkem v kariéře, jeho dosavadním maximem na grandslamech byla dvě čtvrtfinále ve čtyřhře a jedno čtvrtfinále v singlu z letošního Wimbledonu.

Čtyřhru ovládli Australané Purcell a Thompson

Australští tenisté Max Purcell a Jordan Thompson získali na US Open titul ve čtyřhře. Ve finále ve Flushing Meadows porazili 6:4 a 7:6 německou dvojici Kevin Krawietz a Tim Pütz.

Třicetiletý Thompson si připsal první grandslamový úspěch, šestadvacetiletý Purcell druhý. V roce 2022 ovládl s Matthewem Ebdenem čtyřhru ve Wimbledonu. O titul v All England Clubu usiloval i letos s Thompsonem, ale ve finále neuspěli.

Tenisový turnaj US Open 

(tvrdý povrch, dotace 75 milionů dolarů)

Muži:

Čtyřhra – finále:

Purcell, Thompson (7-Austr.) – Krawietz, Pütz (10-Něm.) 6:4, 7:6 (7:4).

Junioři:

Čtyřhra:

Mrva, Sakamoto (1-ČR/Jap.) – Peták, Thomas (ČR/Švýc.) 7:5, 7:6 (7:1).

Juniorky:

Dvouhra:

Stojsavljevicová (Brit.) – Sonobeová (7-Jap.) 6:4, 6:4.

Čtyřhra:

Allamiová, Sartzová-Lundeová (Mar./Nor.) – Paštiková, Stuseková (ČR/Něm.) 6:2, 4:6, 10:6.
 

Podíl.