Lidé z Hollywoodu a vůbec od umění Donalda Trumpa a Republikánskou stranu moc nepodporují. Většinou jde o liberály a volnomyšlenkáře, kterým je vzdálen konzervativní svět řady republikánských voličů a politiků, zaznělo v posledním díle podcastu Americký sen.

Americký sen můžete poslouchat ve Spotify, Apple Podcast a dalších aplikacích. | Video: Anna Dohnalová, Martin Novák

„Filmy s Arnoldem Schwarzeneggerem a Sylvesterem Stallonem asi přijdou mladší generaci spíše komické. Určitě větší vliv na jejich rozhodování má Taylor Swift,“ říká Anna Dohnalová o zpěvačce, která podpořila před volbami demokratku Kamalu Harrisovou.

Novák připomíná, že Schwarzenegger je republikán a dokonce byl republikánským guvernérem Kalifornie, ale Donalda Trumpa rád nemá. „Na jednom videu ho označil za nejhoršího prezidenta všech dob, strašně mu vyčítal útok jeho příznivců na Kapitol z 6. ledna 2021,“ uvádí v podcastu Americký sen reportér Aktuálně.cz.

Americký sen můžete poslouchat ve Spotify, Apple Podcast a dalších aplikacích:

Loni Swarzenegger poněkud neskromně prohlásil, že on sám by měl velkou šanci prezidentské volby vyhrát, ale podle ústavy nemůže kandidovat, protože se narodil v Rakousku a nikoliv ve Spojených státech.

V souvislosti s 6. lednem 2021 se na sociálních sítích objevily i fámy, které se šířily o Chucku Norrisovi. Tento herec Trumpa podpořil před volbami v roce 2016 a na fotografiích z útoku na Kapitol se objevil muž, který byl Norrisovi podobný. Hvězda seriálu Walker, Texas Ranger pak vydala prohlášení, že se útok neslučuje s hodnotami, které vyznává, a že 6. ledna ve Washingtonu nebyl.

Epizoda podcastu Americký sen si také klade otázku, zda mohou postoje známých lidí a celebrit ovlivnit voliče. „Nedávná studie Harvardské univerzity ukázala, že vliv mají. Ale byl by ještě větší, kdyby šlo o koordinovanou spolupráci. Třeba kdyby se Taylor Swift nějak přímo zapojila do kampaně Kamaly Harrisové, kdyby spolu byly v kontaktu,“ podotýká k tomu Dohnalová.

Hlasování o novém šéfovi Bílého domu se uskuteční už v úterý 5. listopadu a podle průzkumů půjde o mimořádně vyrovnaný souboj mezi Trumpem a Harrisovou. 

Podíl.
Exit mobile version