Aktualizace: 25.06.2024 16:27

Norderstedt (Německo) – Zraněný útočník Patrik Schick scházel i na dnešním předzápasovém tréninku fotbalové reprezentace před středečním závěrečným duelem ve skupině na mistrovství Evropy proti Turecku. Kouč Ivan Hašek nicméně start nejlepšího týmového střelce v rozhodujícím utkání o postup na tiskové konferenci nevyloučil, hráčův zdravotní stav se totiž podle něj zlepšil. Zbytek mužstva na tréninku v Norderstedtu vedle základny nechyběl, útočník Tomáš Chorý měl ovázanou nohu těsně pod kolenem.

Schick se zranil v sobotním druhém utkání skupiny s Gruzií a musel střídat. Nedělní vyšetření na magnetické rezonanci prokázalo problém v lýtkovém svalu. Zda to znamená, že nejlepší střelec aktuální nominace jistě zmešká středeční duel s Turky, vedení týmu neuvedlo. Kanonýr Leverkusenu zůstal s mužstvem a lékaři dělají maximum, aby jej dali do pořádku.

„Patrik byl teď dva dny v péči lékařů, fyzioterapeutů a masérů, takže s námi nebyl na tréninku. Jeho zranění se lepší a uvidíme ještě zítra,“ prohlásil Hašek, který se připravuje na obě možnosti.

„Varianty s Patrikem a bez Patrika jsme měli už před turnajem. Je to samozřejmě náš klíčový hráč, jeden z nejlepších střelců v Evropě, ale pokud by nebyl k dispozici, tak ho musíme nahradit. Ostatní hráči pracovali celou dobu tak, aby byli připraveni. Takže já věřím, že budou připraveni, pokud Patrik nebude ready,“ doplnil Hašek.

Schick proti Gruzii vyrovnávacím gólem zařídil remízu 1:1 a po úvodní porážce 1:2 s Portugalskem i první bod na šampionátu. Duel s Tureckem určí, zda Haškovi svěřenci projdou do vyřazovací fáze. Jistotu postupu by jim dalo vítězství, za určitých okolností by jim mohla stačit i remíza.

Na tréninku stejně jako v pondělí nechyběli záložníci Antonín Barák s Lukášem Provodem, které v předešlých dnech trápily lehké zdravotní potíže. Útočník Chorý měl ovázanou pravou nohu těsně pod kolenem, v úvodní čtvrthodině, která byla tradičně otevřená pro média, se ale nezdálo, že by ho to limitovalo.

Český celek stejně jako před utkáním s Gruzií v Hamburku neabsolvoval předzápasový trénink na stadionu, kde se bude hrát, ale na své základně. Pořadatelé se snaží šetřit trávník, který nebyl v nejlepším stavu. Mimo hlavní stadion se před polednem připravovali i Turci.

Na začátku tréninku hráči v kolečku popřáli kouči Haškovi k dnešnímu svátku. V Hamburku panovalo dosud nejteplejší počasí od příjezdu týmu na základnu na severním okraji města, kam mužstvo dorazilo předminulý čtvrtek. Už dopoledne bylo přes 25 stupňů, po obědě pak teplota atakovala tropickou třicítku. Zápas ale začne až v 21:00.

Podíl.
2024 © Network Today. All Rights Reserved.