Aktual.: 18.10.2024 17:48

Londýn – Nejlépe placeným fotbalistou světa je podle magazínu Forbes stejně jako před rokem Portugalec Cristiano Ronaldo. Devětatřicetiletý útočník vydělá ročně 285 milionů dolarů (6,6 miliardy korun), z toho 220 milionů dolarů díky lukrativní smlouvě v saúdskoarabském klubu an-Nasr.

Druhý zůstává jeho věčný rival Argentinec Lionel Messi z Interu Miami se 135 miliony dolarů (3,1 miliardy korun). Sedmatřicetiletý kapitán úřadujících mistrů světa má větší část příjmů z reklamy a obchodní činnosti – 75 milionů dolarů.

Na třetí místo se posunul Brazilec Neymar z al-Hilálu, který přitom už rok nehraje kvůli vážnému zranění kolena. Nejdražší fotbalista historie si přijde na 110 milionů dolarů (2,6 miliardy korun) ročně.

Čtvrtý je další hráč působící v Saúdské Arábii Francouz Karim Benzema (104 milionů dolarů), kterému smlouva s al-Ittihádem vynese 100 milionů dolarů za rok. Ze třetí na pátou pozici klesl jeho krajan Kylian Mbappé (90 milionů dolarů), jenž v létě vyměnil Paris St. Germain za Real Madrid.

Šestý zůstal norský kanonýr Manchesteru City Erling Haaland (60 milionů). Za ním následují Brazilec Vinícius Júnior z Realu Madrid (55), Egypťan Muhamad Salah z Liverpoolu (53), Senegalec Sadio Mané z an-Nasru (52) a Belgičan Kevin De Bruyne z Manchesteru City (39).

 

Podíl.