Aktualizace: 28.04.2024 06:31

Houston (USA) – V nejlidnatějším městě amerického státu Texas dnes začíná severoamerické turné legendární rockové kapely Rolling Stones, která baví fanoušky po celém světě už přes 60 let. Postupně zavítá do 15 amerických měst a kanadského Vancouveru. Britská formace kolem 80letého frontmana Micka Jaggera fanouškům slíbila kombinaci klasických hitů a písní z nejnovějšího alba.

Na desku Hackney Diamonds, která vyšla loni na podzim, odkazuje i název turné, které zakončí 17. července vystoupení v kalifornské Santa Claře. Po úvodním koncertě v Houstonu plánují „Stouni“ také zastávky v New Orleans, Seattlu, Filadelfii, Chicagu nebo Los Angeles.

„Houstone! Jste tuhle neděli připraveni na Rolling Stones!“ napsala kapela na sociální síti X, kde fanouškům nabízela zboží vytvořené pro úvodní zastávku turné. Na plakátech a tričkách nechybí známé logo s vyplazeným jazykem, které doplňuje několik raket a kosmonaut, což je zřejmě odkaz na místní středisko americké vesmírné agentury NASA.

Na koncertní šňůru kapela založená v roce 1962 vyráží po dvouleté pauze. V roce 2022 se představila v několika evropských městech, v Severní Americe naposledy vystupovala v rámci turné No Filter v roce 2021, jen několik týdnů po úmrtí bubeníka Charlieho Wattse. Jagger a kytaristé Keith Richards a Ronnie Wood nyní vystupují s bubeníkem Stevem Jordanem.

Při letošním turné se vedle nich vystřídá několik předkapel včetně islandské rockové skupiny KALEO, amerických Ghost Hounds nebo kytaristy a zpěváka Joea Bonamassy. V Houstonu bude večer jejich předskokanem texaský rodák Gary Clark Jr.

Album Hackney Diamonds bylo již 31. studiovou deskou Rolling Stones a jejich 14. albem, které se dostalo do čela britského žebříčku nejprodávanějších alb Official Albums Chart. Kritiky kladně přijaté album obsahuje i songy, které vznikly ve spolupráci s Paulem McCartneym, Eltonem Johnem, Steviem Wonderem a Lady Gaga.

Podíl.
2024 © Network Today. All Rights Reserved.