Komerční prezentace Aktual.: 22.10.2024 22:24

Praha – Dvěma ideálními asistencemi se podílel útočník Michal Řepík na výhře Sparty v dohrávce 9. kola nad Vítkovicemi 5:1. V pátém utkání extraligy po absenci kvůli zranění se dočkal prvního dvoubodového zisku a je rád, že se dostává zpátky do formy.

Řepík nejdříve v čase 30:27 v přečíslení dvou na jednoho vrátil Tomáši Hykovi přihrávku před odkrytou branku a podílel se na vedení 2:1. V 34. minutě získal puk po zaváhání francouzského obránce Yohanna Auvitua, nabil mezi kruhy Vladimíru Sobotkovi a ten první trefou ve svém druhém utkání po návratu po zranění zvýšil na dvoubrankový rozdíl.

Řepík si vychutnal hlavně spolupráci s Hykou. „Hyčmen to hezky prohodil a nevím, jestli jsem mohl střílet. Dostal jsem se trošku do strany a chtěl jsem mu to vrátit. Padlo to tam hezky,“ řekl Řepík v rozhovoru s novináři. „Potom oni udělali chybu, původně jsem si to chtěl stáhnout a vystřelit. Trošku mi to sjelo a potom už se tam otevřel Sob, přihrál jsem mu to a hezky to propálil,“ doplnil ke druhé situaci.

Pětatřicetiletého kanonýra potěšilo, že se souhra v elitním útoku se Sobotkou a Hykou dařila. „Dostáváme se do toho. Já jsem chyběl měsíc, Sob dva měsíce a není jednoduché do rozjetého vlaku naskočit. Jsem rád, jak to zvládáme a pomáháme týmu k vítězství,“ pochvaloval si Řepík.

Sparta dokázala zareagovat proti Vítkovicím na porážky v Hradci Králové 0:5 a v Brně 1:2 po samostatných nájezdech. „Věděli jsme, že mají dobrý tým a hrajou dobře. Připravovali jsme se na ně. Začátek zápasu byl vyrovnaný a od půlky se to překlopilo na naši stranu a nic jsme jim nedovolili. Hráli jsme dobře přesilovky i oslabení. Oni si skoro nic nevytvořili a dalo nám to základ k vítězství,“ podotkl Řepík.

Výkon byl podle něj většinu zápasu povedený. „Kromě toho, že jsme je v první třetině pustili třikrát do přečíslení tři na dva, tak to od nás bylo dobré. Hráli jsme proti dobrému týmu, oni si taky umí vytvořit dobré šance. Byli jsme aktivní, hodně jsme bruslili, což v Hradci jsme nohy neměli a nehýbali jsme se,“ prohlásil Řepík.

Vítězství si sparťané užili ve vyprodané O2 areně před nejvyšší návštěvou této sezony 16.076 diváků. „Bylo to příjemné, lidi chodí. Za to, že v úterý přišlo tolik diváků, jsme rádi. Fandili dobře a pomohli nám k tomu výkonu,“ dodal Řepík.

Podíl.
Exit mobile version