Ředitel Cermatu Miroslav Krejčí rezignuje. Ve funkci ho od 1. listopadu nahradí jeho zástupkyně Barbora Rosůlková. Důvodem odchodu jsou neshody mezi zaměstnanci a Krejčím, někteří podali výpovědi, Krejčí jako východisko navrhl rezignaci. Ministr Bek to ve čtvrtek oznámil na tiskové konferenci.

Ministr školství uvedl, že Krejčí bude na Cermatu dál v roli toho, kdo má na starosti elektronický systém přihlašování ke zkouškám na střední školy DiPSy a na ministerstvu jako hlavní architekt informačních systémů.

Krejčí je odborníkem na kybernetickou bezpečnost a do vedení Cermatu nastoupil v září 2022. Jeho hlavním úkolem se stala příprava digitalizace státních přijímacích zkoušek na střední školy. DiPSy nakonec Cermat zajistil sám, veřejnou zakázku na dodavatele systému zrušil, neboť by tendr nebylo možné včas dokončit.

Deník N v pátek napsal, že se na ministerstvo kvůli nespokojenosti s fungováním ředitele obrátili někteří zaměstnanci Cermatu. Krejčí, který vede Cermat od září 2022, v pondělí serveru řekl, že rezignaci zvažuje už 16 měsíců.

Státní organizace Cermat je zodpovědná například za přijímací řízení na střední školy a elektronický systém přihlašování ke zkouškám DiPSy či přípravu státních maturit. Testy pro jarní období roku 2025 Cermat podle Krejčího připraví, vytvořeny budou ve standardní kvalitě.

„Můžu uklidnit, že letošní testy, jak přijímačky, tak maturity, buď už jsou vytvořené a připravené, anebo budou během jednoho, dvou měsíců,“ řekl v úterý Krejčí.

Podíl.
Exit mobile version