Aktualizace: 29.04.2024 06:55

New York – NY Rangers porazili Washington 4:2 a v nejkratším možném termínu prošli do druhého kola play off NHL. K postupu mají blízko také hokejisté Vancouveru a Colorada kteří ve svých sériích vedou 3:1 na zápasy.

Pouhé čtyři zápasy stačily Rangers na postup mezi nejlepší osmičku NHL. V prvním kole play off Washingtonu nedali šanci a potvrdili pozici nejlepšího týmu základní části. Ve čtvrtém zápase si za postupem šli od první minuty, kdy otevřel skóre Kaapo Kakko. Washington zásluhou Martina Fehérváryho srovnal na 1:1, ani jednou v zápase se ale nedostal do vedení a po dvou brankách ze třetí třetiny prohrál 2:4. Vítězný gól Rangers dal v čase 43:21 Artěmij Panarin.

Colorado se k postupu přiblížilo výhrou 5:1 nad Winnipegem. Avalanche v sérii prohráli první zápas, od té doby jsou však stoprocentní a mají namířeno do konferenčního semifinále. Třetí výhru v sérii vystřelil Valerij Ničuškin, který se blýskl hattrickem.

Skvěle rozehranou sérii mají také hokejisté Vancouveru, kteří v duelu číslo čtyři porazili Nashville 4:3 na zápasy. Canucks ještě tři minuty před koncem prohrávali 1:3, Brock Boeser ale dvěma góly vystřelil prodloužení a v tom po minutě rozhodl Elias Lindholm. Český obránce Filip Hronek v zápase nebodoval.

Výsledky play off NHL

Východní konference – 4. zápas:

Washington – New York Rangers 2:4 (konečný stav série 0:4).

Západní konference – 4. zápasy:

Colorado – Winnipeg 5:1 (stav série 3:1), Nashville – Vancouver 3:4 v prodl (stav série 1:3). Zápas Los Angeles – Edmonton se ještě hraje.

 

Podíl.
2024 © Network Today. All Rights Reserved.