Komerční prezentace Aktualizace: 4.07.2024 12:58

Ostrava – První den čtyřdenního festivalu elektronické a taneční hudby Beats for Love přišlo ve středu do areálu v Dolní oblasti Vítkovic v Ostravě 34.000 lidí. Největší pozornost návštěvníků tradičně přitahovala hlavní scéna Love, na které vystoupil i belgický DJ Lost Frequencies. ČTK to dnes sdělili pořadatelé.

Lidé na Beats for Love mohli poprvé navštívit festivalovou čtvrť, takzvaný molten district, v okolí scén D&B Forge a Freedom. Prostor v ní je podle organizátorů věnovaný světlu a ohni. Novou podobu má i scéna Zion stage, kterou po předělání designéry kromě svítících LED panelů zdobí i obří lví hlava.

„Chceme se přiblížit těm největším festivalům světa nejen programem, ale i vizuální podobou. V příštích letech výrazně předěláme i ostatní stage,“ uvedl ředitel festivalu Kamil Rudolf.

Dnes na Beats for Love vystoupí například průkopník stylu D&B, britský DJ Dimension nebo maskovaný Němec Boris Brejcha, který podle organizátorů na festivalech takřka nevystupuje. „Vrcholem programu bude show Švéda Erica Prydze, jedné z největších hvězd, která kdy v Ostravě koncertovala,“ uvedli organizátoři.

V pátek bude součástí festivalu také Green Creativity Arena, která v nově zrekonstruované budově Futureum nabídne módu z druhé ruky, workshop či sběr starých mobilních telefonů. „Chceme návštěvníkům B4L poskytnout další zážitek – svěží ekologický pohled na módní styl. Věřím, že prezentace českých second hand & upcycled značek dokáže návštěvníky přesvědčit, že vniknutí nového života do starého textilu je sexy a kousky z druhé ruky mohou být fajn. Cirkulace oblečení má potenciál nabourat konzumní styl, proto chceme motivovat a inspirovat k udržitelnějšímu způsobu života,“ uvedl Jakub Mastík z agentury Navzdory, která Arenu spolupořádá. Součástí páteční akce budou tři módní přehlídky, secondhandové kousky budou v prodeji během celého festivalu.

Podíl.
Exit mobile version