Aktualizace: 16.06.2024 14:34

Krakov – Vít Přindiš i Tereza Kneblová získali na Světovém poháru vodních slalomářů v Krakově stříbro v kayakcrossu. Česká výprava tak v Polsku na posledním závodu před olympijskými hrami vybojovala pět medailí, Přindiš dnes zopakoval druhé místo z pátečního závodu kajakářů.

Zlatý hattrick v Krakově dovršila australská hvězda Jessica Foxová, jež v předchozích dvou dnech dominovala závodům na kajaku i kanoi. Lepší než Přindiš byl v dnešním finále kayakcrossu Švýcar Martin Dougoud.

Přindiš v Krakově startoval jen pár dnů po Světovém poháru v Praze, kde se marně snažil vybojovat v kayakcrossu olympijské místo. Na domácí trati v Troji se to nepodařilo minulou neděli ani Kneblové a oba si dnes částečně zklamání vynahradili.

České barvy měly ve finále žen dvojnásobné zastoupení, Kateřina Beková skončila čtvrtá a vede hodnocení nové olympijské disciplíny ve Světovém poháru. Vedle dvou Přindišových medailí a stříbra Kneblové se o zbývající bronzy postarali kajakář Jakub Krejčí a kanoistka Martina Satková.

Účastníci her v Paříži Jiří Prskavec, Lukáš Rohan, Gabriela Satková a Antonie Galušková v dějišti loňského mistrovství Evropy Krakově nestartovali.

SP ve vodním slalomu v Krakově – kayakcross:

Muži: 1. Dougoud (Švýc.), 2. Přindiš (ČR), 3. Madore (Fr.) …17. Krejčí vyřazen v rozjížďce, 33. Novák, 51. Bárta (všichni ČR) oba vyřazeni v kvalifikaci.

Ženy: 1. Foxová (Austr.), 2. Kneblová (ČR), 3. Woodsová (Brit.), 4. Beková, …17. Vojtová, 21. Fišerová (všechny ČR) obě vyřazeny v rozjížďce.

Podíl.
2024 © Network Today. All Rights Reserved.